BİR KÖPRÜ OLARAK ALMANCA: ARNAVUT VE TÜRK ÖĞRENCİLER ARASINDA DİLSEL VE KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı ile Priştine Üniversitesi Hasan Priştine Filoloji Fakültesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü arasında başlatılan “Bir Köprü Olarak Almanca Projesi” kapsamında, Kosova’da bir toplantı ve atölye çalışması gerçekleştirildi.

Doktor Öğretim Üyesi Çağlayan Karaoğlu Bircan danışmanlığında, 4. sınıf öğrencisi Asya Yıldırım; 3. sınıf öğrencileri Perihangül Gözükızıl, Aleyna Nazlı, Öykü Türkmen, Hüsna Firdevs Cevher, Esra Kaya, Burçak Eşsiz ve Ece Tosun; 2. sınıf öğrencisi Sabriye Koca ve 1. sınıf öğrencisi Emir Özen’den oluşan Almanca Öğretmenliği Lisans Programı öğrencileri Priştine Üniversitesini ziyaret ederek bilimsel bir toplantı ve bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Priştine Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi öğrencileri ve öğretim elemanları arasında iş birliği yaparak ortak dilsel ve kültürel etkinlikler düzenlemek amcıyla gerçekleştirilen projenin ilk aşamasında modern Arnavutça, Türkçe ve Almanca reklam metinlerinde yer alan deyimlerden yola çıkarak karşılaştırmalı dilbilimsel ve kültürel metin analizi gerçekleştirilerek, bilimsel atölye çalışmaları Almanca olarak yürütüldü.

Bu içerik 18.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 391 kez okundu.