BALKAN MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU YENİ DÖNEM DANSÇILARINI ARIYOR

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 2013 yılında kurulan Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu (Balkan MGST) Üniversitemizin en büyük öğrenci topluluklarından birisidir.

Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu, misyon ve vizyonumuz doğrultusunda Türk kültür ve sanatının özünü oluşturan Türk folkloru ve özellikle Türk halk danslarının, müziğinin, kıyafetinin;

a) Özünü bozmadan çağdaş yorum, metot ve imkânlarla yeni bir sahneleme anlayışı içerisinde biçimlendirerek “Çağdaş Seyirlik Sanatlar” düzeyine çıkarma uğraşı ile sergilenmesini,

b) Üniversitemiz öğrencileri ve personelinin yetiştirilmesini, eğitimlerini,

c) Ülkemizde ve dünyada tanıtılması ve sevilmesini,

d) Yurt içinde sürekli temsiller verilmesini ve turneler düzenlenmesini, uluslararası nitelikteki faaliyetlere gösteri grupları gönderilmesini,

e) Yurt dışındaki uzun süreli turnelerin yanı sıra uluslararası festival, yarışma, şenlik ve benzeri faaliyetlere katılarak kültürümüzün ve ülkemizin tanıtılmasını amaçlamaktadır.

Kurulduğu günden bugüne ülkemizde ve uluslararası platformlarda birçok başarıya imza atan Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda planlanan projeleri için öğrenci ve çalışanlarımızdan tecrübeli veya yetiştirilmek üzere yeni çalışma arkadaşları aramaktadır.

Başvuru için son gün 07 Ekim...

Başvurular ve bilgi için:

Murat İÇKIR/Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni

Whatsapp: 0533 030 81 53

E-mail: muratickir@trakya.edu.tr

Instagram: @balkanmgstofficial

Bu içerik 28.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 538 kez okundu.