ASPİLSAN ENERJİ A.Ş. İLE İŞ BİRLİĞİ

Trakya Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının % 98 hisse sahibi olduğu ASPİLSAN Enerji A.Ş. ile TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projeler geliştirmek üzere iş birliği görüşmelerine başladı…

Trakya Üniversitesi ve ASPİLSAN Enerji A.Ş. arasında hayata geçirilmesi planlanan iş birliklerinin ilk adımı atıldı. Biri İstanbul’da yüz yüze diğeri de çevrim içi olmak üzere yapılan iki görüşmede enerji, sensör, nano-teknoloji konularında ortaklaşa yürütülecek projeler görüşüldü ve bir çalışma takvimi oluşturuldu.

Trakya Üniversitesi adına görüşmeleri yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Özer İstanbul’da ASPİLSAN ENERJİ AR-GE Birim Müdürü Emre Ata ile bir araya gelirken çevrimiçi olarak gerçekleşen ikinci görüşmede Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve Doç. Dr. Doğan Eryener ASPİLSAN Enerji A.Ş. AR-GE Takımı ile bir araya geldi.

Her iki görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesinin son yıllarda birçok yenilikçi projeye imza attığını belirterek, “Teknopark’ta yer alan 80’i aşkın firma ile yerli ve milli üretim seferberliğine ve ihracata katkı sunduğumuz gibi geçtiğimiz günlerde Teknopark modelimizi de Kosova’ya ihraç ettik. Bununla beraber üniversitemiz akademisyenlerinin geliştirmiş olduğu yüksek bütçeli uluslararası proje, patent ve fikri mülkiyetler ile de kamu, üniversite ve sanayi iş birliğine de katkı sağlıyoruz. Teknoloji, inovasyon ve AR-GE çalışmalarında hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde kazanan ülkemiz olacak.” dedi.

ASPİLSAN Enerji A.Ş. hakkında

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının % 98 hisse ile sahibi olduğu ASPİLSAN Enerji A.Ş. 21 Mayıs 1981 tarihinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Kuruluş amacı Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel ihtiyaçları arasında bulunan şarjlı nikel kadmiyum batarya ihtiyaçlarını karşılamak olan şirket, Ni-Cd, Ni-MH, Li-Ion, Li-Po pil ve bataryalar, güneş pili, ısıl pil, yakıt pili, yenilenebilir enerji, enerji depolama sistemleri, şarj cihazları, pil/batarya laboratuvar test sistemleri, nikel kadmiyum uçak akü alanlarında ürün ve hizmet üretiyor.
Bu içerik 23.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 737 kez okundu.