Trakya Üniversitesi Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin, XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi’nde sunduğu bildiriler, akademik dergi ve kitaplarda yerini aldı.
Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Ana Bilim dalı ev sahipliğinde, Germanistler Derneği (GERDER) ile ortaklaşa organize edilen XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi, 30 Eylül - 2 Ekim 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleşti.
Trakya Üniversitesi Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Handan Köksal ve Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel’in eş başkanlığında organize edilen XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi’nde sunulan bildiriler, 3 farklı kaynakta akademisyen ve araştırmacıların dikkatine sunuldu.
Dergipark
Kongreye katılan bazı akademisyenlerin bilimsel yazıları, “Diyalog/Interkulturelle Zeitschrift für Germanistik” adlı derginin 2021 yılında yayımlanan 9/2 sayısında yer aldı. Bilimsel makalelerin yer aldığı dergiye ulaşmak için https://dergipark.org.tr/tr/pub/diyalog/issue/65971linkine tıklayınız.
Germanistik im Digitalen Wandel/Dijital Evriminde Germanistik
Diğer katılımcıların güncellenmiş yazıları, Trakya Üniversitesi Yayınlarından 2022 yılında çıkan ve editörlüğünü Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Prof. Dr. Handan Köksal, Prof. Dr. Mehmet Tahir Öncü, Prof. Dr. Leyla Çoşan ve Prof. Dr. Hikmet Asutay’ın üstlendiği “Germanistik im Digitalen Wandel/Dijital Evriminde Germanistik” adlı tematik kitapta yayımlandı. Kitaba ilişkin bilgiye, https://www.trakya.edu.tr/haber/trakya-universitesi-ogretim-uyelerinin-editorleri-arasinda-yer-aldigi-dijital-evriminde-germanistik-linkinden ulaşılabilir.
Bazı akademisyenlerin bilimsel yazıları ise editörlüğünü Prof. Dr. Handan Köksal, Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Prof. Dr. Leyla Çoşan, Prof. Dr. Hikmet Asutay ve Prof. Dr. Mehmet Tahir Öncü’nün üstlendiği uluslararası bir kitap olarak yayımlanmıştır.
Türkiye'de Dil ve Edebiyat Bağlamında Dijitalleşme. Potansiyel Alanlar, Zorlayıcı Tutumlar ve Geleceğe Bakış
“Digitalisierung im Kontext von Sprache und Literatur in der Türkei: Potentiale, Herausforderungen und Prognosen/ Türkiye'de Dil ve Edebiyat Bağlamında Dijitalleşme. Potansiyel Alanlar, Zorlayıcı Tutumlar ve Geleceğe Bakış” başlığını taşıyan bu tematik kitap, Berlin Logos Yayınevinden 2022 yılında basıldı.
Kitap hakkında https://www.logos-verlag.de/cgi-bin/engbuchmid?isbn=5573&lng=deu&id=linkine tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kitabın içeriği hakkında bilgiye https://bys.trakya.edu.tr/file/open/90685267linkinden ulaşılabilir.
Bu içerik 28.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 280 kez okundu.