TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal ile AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin faaliyet ve çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Üniversitenin gelecek vizyonu ve uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalarının da ele alındığı ziyarette, karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu.
Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Trakya Üniversitesinin şehrin ve bölgenin en köklü kurumlarından biri olduğunu ve uluslararası alanda da önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, bugüne kadar ortaya koyduğu katkıyı bundan sonra da sürdüreceğine inandığını ifade etti. Şehrin ve üniversitenin gelişimine katkıda bulunmak için çalıştıklarını da dile getiren Dr. Fatma Aksal, ihtiyaç duyulan her alanda Trakya Üniversitesine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı, UID hakkında bilgiler vererek, Trakya Üniversitesinin uluslararası çalışmaları ve vizyonu doğrultusunda iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Trakya Üniversitesinin artan uluslararası öğrenci sayısı ve nitelikli eğitim anlayışıyla ülkemizin ve bölgemizin en önemli üniversitelerinden biri haline geldiğini söyleyen Ragıp Çoraklı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Seçim İşleri Yurtdışı Koordinatörü Muhammed Fatih Toprak da Trakya Üniversitesinin yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü çalışmalar ile kent ve bölgesine sağladığı katkılardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
5.200’ü 79 farklı ülkeden uluslararası öğrenci olmak üzere 42 bin öğrenciye eğitim veren Trakya Üniversitesinin, 40 yıllık bilimsel ve kültürel birikime sahip olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin köklü geçmişine yakışır şekilde çalıştıklarını ifade etti. Üniversitede yürütülen çalışmalarla ülkemizin belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşma noktasında katkı sunmaya devam edeceklerini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, nazik ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla Dr. Fatma Aksal ile beraberindekilere teşekkür etti.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilek temennileri ile sona erdi.