AGBIOL 2023 KONFERANSI BAŞLADI

Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Araştırmacılar Derneği tarafından düzenlenen AGBIOL 2023 Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri Konferansı yoğun katılımla başladı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 18-20 Eylül 2023 tarihlerinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan konferans, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri İpek Ersez, Rengin Yağmur Uçak, Ceylin Karabulut ve Dilara Evren’den oluşan oda müziği konseri ile başladı. 

Açılış programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve AGBIOL 2023 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya ve araştırmacılar katıldı.

Prof. Dr. Yalçın Kaya açılış konuşmasında “Bu yıl, Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri Konferansının beşincisini düzenliyoruz. İlk olarak 2018 yılında başladık. Pandemiye rağmen durmadık ve bu yıl rekor katılıma ulaştık. Dünyanın 33 farklı ülkesinden 833 bildiri ile 2 binden fazla yazarın katkı sağladığı kongremizde yüz yüze katılımın yanı sıra online katılım da sağlanabilmektedir.” dedi.  

Üç gün sürecek kongrenin ardından Balkan Tarım Kongresi’nin başlayacağını bildiren Kaya, tarihi bir geçmişe sahip Edirne ilinin ve Balkanların en büyük üniversitesi olan Trakya Üniversitesi’nin bu kongrelere ev sahipliği yapmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti. Kaya, kongrede tarımın yanı sıra küresel ısınmadan kaynaklanan çevresel etkiler ve ormanlar gibi konuların da ele alınacağını belirterek, amaçlarının insan yaşamını kolaylaştırmak, bunun sürdürülebilirliğini sağlamak ve çocuklara sağlıklı bir gelecek bırakmak olduğunu, bunun için de bilim insanlarının neler yapabileceğini tartışacaklarını söyledi.

Konferansla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için https://agbiol.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu içerik 20.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 557 kez okundu.