“600 YILLIK OSMANLI SARAY MUTFAĞI CANLANIYOR” PROJESİ

"600 yıllık Osmanlı Saray Mutfağı Canlanıyor" projesi kapsamında eğitici eğitimleri 08-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Proje,  Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ve Trakya Üniversitesi Gastronomi Topluluğu’nun iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Proje yönetimi Müşerref Gizerler tarafından gerçekleştirilen ve Öğretim Görevlisi Ulviye Gür'ün desteği altında gastronomi topluluğu da bu eğitimlerde yer alıyor. Bu bağlamda Osmanlı Saray Mutfağı Uzmanı Vedat Başaran, Food in Life dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Nar Lokantası Şefi Murat Şallı ve Do&Co Hijyen Direktörü Doç. Dr. Nezih Müftigil Trakya Üniversitesinde panel ve eğitim gerçekleştirmektedir.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük de 09 Mart 2016 tarihinde proje ekibi ile bir araya geldi. Rektörümüz burada Osmanlı lezzetlerinin önemine ve bölgemizin turizm potansiyeline yapacağı katkılardan bahsetti. Rektörümüz Osmanlı Saray Mutfağı Uzmanı Vedat Başaran ve Do&Co Hijyen Direktörü Doç. Dr. Nezih Müftigil ile öğrencilerimizin yaptığı lezzetleri tattı. 
Bu içerik 09.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1464 kez okundu.