256. ÜNİVERSİTELERARASI KURUL TOPLANTISI İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 256. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Kurul Toplantısı’na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla MÖTBE Kültür Merkezi’nde yüz yüze gerçekleştirilen toplantıya YÖK Üyeleri, Üniversitelerarası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üniversite Rektörleri katıldı. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda, üniversiteler arasındaki akademik koordinasyon çalışmaları ile Üniversiteler Arası Kurulun gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yaşanan zorlu günlerin devlet ve milletle el ele verilerek birlik ve dayanışma içinde aşılacağını, depremin açtığı yaraları sarmak için Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Depremlerden etkilenen üniversitelerin daha güçlü şekilde hizmet vermeye devam etmeleri için öğretim elemanı, idari personel, öğrenci ve altyapı konularında halledilmesi gereken meseleler olduğuna değinen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bu meselelerin hallinde Yükseköğretim Kurulunun yanında siz kıymetli üniversite yönetimlerine de ciddi roller düşmektedir. Önümüzdeki günlerde bu vesile ile tekrar bir araya geleceğimizi sizlerle paylaşmak isterim.” dedi.

Depremzedelere, üniversitelere ve öğrencilere destek olmak için 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle ilgili bir dizi tedbirler aldıklarını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, uzaktan öğretim ile ilgili aldıkları kararı nisan ayı başında yeniden gözden geçireceklerini dile getirerek, “Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir." dedi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katılan Üniversite Rektörleri ile Ege Üniversitesi Kampüsü’nün bahçesinde bir araya geldi.


Bu içerik 23.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 323 kez okundu.