25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ

Kadına yönelik Şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü kapsamında 25 Kasım Cuma günü Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi(TÜKSAM), Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Sağlık,Kültür ve spor daire başkanlığımıza bağlı AR-GE Bilişim , Institute Of Engineers and Everone Else(IEEE), Genetik ve Biyoteknoloji (TÜGEBİT) ,Internet Of Things(IOT),Plastik Sanatlar ve Müzik Topluluklarımız ile birlikte Şiddetin Psikolojik sonuçlarını, Şiddetle mücadele mekanizmalarını ve Kadına yönelik Şiddetin önlenmesine dair kanun ve uygulanmasını konu alan alanında uzman konuşmacılar tarafından bilgilendirmelerin yapılacagı etkinlik düzenlenecektir.

Etkinlik çerçevesinde:

Doç.Dr Seda Donat Bacıoğlu’nun kadına yönelik Şiddetin Psikolojik sonuçlarını ,

Av. Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu’nun Ailenin korunması ve Kadına şiddetin önlenmesine dair kanun ve uygulanmasını,

Sosyal Hizmet Uzmanı Nihan Ertan’ın kadına yönelik şiddetle mücadele mekanizmlarını ve uygulamalarını ,

Dr.Öğr. Üyesi Andaç Şahin Mesut’un Siber Zorbalık ve İnternetin Güvenli Kullanımı için Dikkat edilmesi Gerekenleri üzerine bilgilendirmeler yapılacaktır.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzerine etkinlik anında Plastik Sanatlar Topluluğu danışmanı Doç.Dr. Kerem İşcanoğlu çizim performansı gerçekleştirecek ve gün sonunda aynı temanın işleneceği sergi düzenlenecektir.

Etkinlik konusunun vurguladığı dayanısma kapsamında Müzik topluluğumuz güne özel şarkıları ile konser verecektir.


Bu içerik 21.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 564 kez okundu.