1601 YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılması Projesi tanıtım toplantısı 13 Nisan 2015 tarihinde ETSO binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Organize Sanayi Bölgesi İmar Müdürü Müjgan Çorbacı, akademisyenler ve  iş dünyasından temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, sanayi ve üniversite iş birliğine çok önem verdiklerini belirterek 1601 Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılması Projesi’nin önemli olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük,  1601 Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılması Projesi’nin Edirne için çok önemli olduğunu söyleyerek proje ile Edirne’nin kalkınmasına destek olunacağını belirtti. Proje ile Üniversite Sanayi iş birliğinin sağlanacağını söyleyerek üretilecek yüksek katma değerli ürünlerin sayesinde sadece Edirne’ye değil bölgeye artı değer sağlanacağını söyledi.  Rektörümüz projenin asıl amacının Edirne’nin sahip olduğu özgül değerlerin artırılması ve Edirne’den daha çok teknolojik ürünler çıkması olduğunu söyledi. Rektörümüz “Bu tür projeler ile Edirne’yi daha zengin noktalara çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından projenin tanıtımı için bir sunum gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, 2014 yılında TÜBİTAK’ın 1601 kodu ile “Yenilik Girişimcilik Alanında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı” çağrısına çıktığını, Üniversitemizin “Yenilik ve Girişimcilik” indeksinde listeye girmeye hak kazandığını belirtti. Üniversitemizin hazırladığı proje ile başvuru yapan 31 Üniversite ardından destek almaya hak kazanan 9 üniversiteden biri olduğunu söyledi. Projenin amaçlarının sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin Üniversitemizde üretilmesi, üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülmesi, Üniversitemiz ile bölgedeki özel sektör kuruluşları arasında birlikte çalışmayı ve üretmeyi sağlayacak üniversite - sanayi iş birliği mekanizmalarının oluşturulması, ulusal ve uluslararası desteklerin tüm paydaşlarımıza daha etkin duyurulması ve faydalanma oranın artırılması, bölgede girişimciliğin ve girişimcilik kültürünün geliştirilip yaygınlaştırılması, fikri sınai haklarının yönetilmesi ve ticarileştirilmesi aşamasında Teknoloji Transfer Ofisi desteğinin sağlanması olduğunu söyledi. 

Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın sunumunda, iş dünyasının Üniversitemiz ile iş birliği içinde Ar-Ge projeleri geliştirme teknoloji ve inovasyon konusunda bilgi sahibi kılmayı amaçladıklarını söyleyerek Üniversitemizin sahip olduğu yetkinliklerin, kaynakların ve iş birliği imkânlarının iş dünyasına tanınacağını söyledi. 

Bu kapsamda Üniversitemiz ile iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından yararlanması için gerekli olan hizmetlerin planlanması ve uygulanması konusunda bilgilendirme, projelendirme, eğitim ve idari destek hizmetlerini vereceklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi birikiminin bölge özel sektörünün Ar-Ge faaliyetlerinde kullanacağını söyledi. Bu kapsamda birçok kamu ve özel sektör temsilcileri ile iş birliği protokollerinin imzalandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, sanayiye transfer edilen teknoloji ve lisanslanan patent sayısını artırmak istediklerini belirtti.

Sunumun son kısmında Akıllı Baret, Güneş Bacası Bitki Kurutma Tesisi ve Pehlivan Güneş Arabası projeleri ile ilgili olarak bilgi verdi.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu. 

Bu içerik 13.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1287 kez okundu.