Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı ile Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalları iş birliğinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültelerinden öğretim üyelerinin katkıları ile Trakya Bölgesi'nde hizmet veren Nefroloji Uzmanları, Diyaliz Hekimleri ve Araştırma Görevlilerimizin Diyaliz Tedavisi konusundaki bilgilerinin güncellenmesi amacı ile "IV. Trakya Nefroloji Sempozyumu: Diyalize Güncel Yaklaşımlar" teması ile 06 Kasım 2016 tarihinde Trakya Üniversitesi Sultan II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesinde gerçekleştirildi.
Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Nefrolojinin tıp tarihindeki yeri ve öneminden bahsederek katılımcılara başarılar diledi. Ardından Prof. Dr. Sedat Üstündağ Başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda, erişkin ve çocuklarda hastanın kendi evinde uygulayabildiği " Periton Diyalizi" tedavisinin etkin ve ekonomik bir yöntem olarak son dönem böbrek hastalığının başlangıç tedavisinde kullanımının yararları ve evde hemodiyaliz uygulamasının sonuçları tartışıldı. Doç. Dr. Neşe Özkayın Başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda, kronik böbrek hastalarında sık görülen D vitamini eksikliğinin klinik sonuçları ve güncel tedavisi, paratiroidektomi endikasyonları ve volüm durumunun belirlenme yöntemleri tartışıldı. Doç. Dr. Gülsüm Özkan Başkanlığında gerçekleşen son oturumda ise kronik böbrek hastalarında diyabet yönetimi ve son bir kaç yıl içinde nefroloji alanında yayınlanmış çarpıcı çalışmaların sonuçları ele alındı
Sempozyumun sonunda Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı da Külliyenin Tıp Tarihindeki Önemi isimli sunumu yaptı.
Toplantı ile ilgili basında yer alan haberlere ulaşmak için lütfen tıklayınız.