ÜNİVERSİTEMİZDE “GELECEĞİN MİMARI ÖĞRETMEN BULUŞMALARI” PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geleceğin Mimarı Öğretmen Buluşmaları” programının ilki, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla 13 Ocak 2017 tarihinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Atıf Ala, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Yusuf Akçay’ın “Evlad-ı Fatihan Balkanlarda Akan Zaman” adlı eserinden bazı satırları katılımcılarla paylaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’ e seslenerek “Geleceğin Mimarı Öğretmen Buluşmaları programının ilkini Edirne’de gerçekleştirip bizleri ve öğretmenleri onurlandırdığınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ın konuşmasının tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edildi.

Yaklaşık 5 yıl gibi bir süredir Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevini sürdürdüğünü belirten Doç. Dr. Yusuf Tekin, bu zaman zarfında hemen hemen Türkiye’nin tüm illerinde bu ve buna benzer toplantılar düzenleyerek öğretmenler ile bir araya geldiklerini, sohbetler gerçekleştirdiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ederek  Edirne’de yaşamanın, Edirne’de öğretmenlik yapmanın ayrıcalıklı, istisnai bir durum olduğunu vurguladı ve Edirne’de görev yapan öğretmenlerin bu durumun bilincinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, “Öğretmenlerimizin fikirlerini alma konusunda ilk kez bir uygulama gerçekleştirmiyoruz. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirme sürecine ilişkin olarak öğretmen arkadaşlarımızın görüş ve önerilerine daha önce de başvurduk ve bu ortaya çıkan fikirleri her dönem ve ortamda dikkate alarak hayata geçirdik. Biz öğretmenlerimizi sadece öğrencilerimize matematik, kimya öğreten birer birey olarak değil, topyekûn bir kültürün gelecek nesillere aktarımı ile inşasını sağlayacak bireyler olarak görüyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlemelerimizde öğretmenlerin refahını, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda çalışabilmesi anlayışını temel prensip edindik. Tüm bunların devlet politikası haline gelmesi, hayata geçirilebilmesi ve resmi bir vesika ile ortaya konulabilmesi için ‘Öğretmen Strateji Belgesi’ oluşturduk. Ardından bu strateji belgesine uygun bir şekilde öğretmen yeterlilikleriyle ilgili konular kamuoyunda tartışıldı ve konuşuldu. Öğretmenlerimiz, Öğretmen Strateji Belgesini ve Öğretmen Yeterlilikleri Belgesini titizlikle incelemeli ve doğru bilgilere ulaşmak için Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarını daha yakından takip etmelidir.” dedi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin tarafından gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Rektörümüz, “Trakya Üniversitesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile ciddi iş birliği içerisindeyiz. Bunun en somut örneği, Milli Eğitime bağlı okullarda verilen Boşnakça ve Arnavutça seçmeli ders kitaplarının Üniversitemiz tarafından düzenlenmesidir. Bunun yanı sıra Müsteşar Doç. Dr. Yusuf Tekin ile Üniversitemiz Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü’nün Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar gerçekleştirmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Programın tamamlanmasıyla Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e hediye takdiminde bulunuldu.

 

Bu içerik 16.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1618 kez okundu.