ÜNİVERSİTEMİZ PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özden tarafından Üniversitemiz öğrencilerine daha iyi hizmet verebilmek adına öğrenci işleri personeline etkili iletişim konusunda eğitim verildi.

Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özden burada yaptığı konuşmasında iletişimin doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreç olduğunu ve sosyal hayatımızın tamamında sözlü iletişimin önemli olduğunu belirtti. Ne anlattığımız önemlidir ancak onu nasıl anlattığımız çok daha önemlidir diyerek iletişimde beden dili ve diksiyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca “Etkili konuşmacı olmak bir süreçtir. Kısa vadede oluşacak bir şey değildir. Bu süreçte kişinin önce depolarını doldurması gerekir. Bunun için çok iyi bir dinleyici olması, çok iyi bir okuyucu olması, çok iyi bir yargılayıcı olması gerekir. Bunların hepsi beraber iyi bir konuşmacıyı oluşturur.” dedi. İletişimsel kusurlara ve beden dilimizin verdiği mesajlara değinen Özden mekân kullanımının insan psikolojisi üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Bu içerik 06 Eylül 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 705 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..