“TÜRKİYE’DE SANAYİLEŞME ÇABALARININ BAYRAK İSMİ: NURİ DEMİRAĞ” KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Doğa ve Spor Topluluğu tarafından düzenlenen ve İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Türk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de Sanayileşme Çabalarının Bayrak İsmi: Nuri Demirağ” adlı konferans, 21 Aralık 2017 tarihinde Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Ersan Kocaman Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Kılıç, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy, Uzunköprü Gençlik Merkezi Müdürü Volkan Çift, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum temsilcileri ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Doğa ve Spor Topluluğu Başkanı Cihat Akbulut, topluluk olarak gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.

Konferansta Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemindeki milli kahramanlarını, Ülkemizin sanayileşme çabaları ile birlikte bu çabaların baltalanması süreçlerini anlatan Prof. Dr. Fahri Türk, “Ar-Ge” çalışmalarının önemine vurguda bulunarak “Türkiye'nin ileri düzeyde sanayileşebilmesi için bilimsel araştırma ve geliştirme fonlarına daha fazla kaynak ayırmaya ihtiyacı vardır. Dünya ülkelerine bakıldığında Güney Kore’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının % 4,15'ini, İsrail’in % 4,20’sini Ar-Ge çalışmalarına ayırdığını görüyoruz. Bu bağlamda Ülkemizde de Ar-Ge merkezleri ve faaliyetleri artırılmalıdır.” dedi.

Konferansın ardından gerçekleştirilen soru-cevap kısmının tamamlanmasıyla Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Kılıç ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy tarafından Prof. Dr. Fahri Türk’e plaket takdim edildi.

 

Bu içerik 26.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 657 kez okundu.