TÜRKİYE CUMHURİYETİ SOFYA BÜYÜKELÇİSİ DR. HASAN ULUSOY, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye-Bulgaristan Güncel İlişkileri Konferansı” öncesinde, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da hazır bulundu.

Görüşme öncesinde üniversitenin Şeref Defteri’ni imzalayan Dr. Hasan Ulusoy deftere, “Trakya Üniversitesi, Balkanlar’a açılan akademik dünyamızın güzide temsilcisi olarak her zaman Bulgaristan’daki soydaşlarımızın ilgi alanındadır. Bu vesileyle bu güzide üniversiteyi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyor, Sayın Rektörümüze ve ekibine üstün başarılar diliyorum.” yazdı.

Görüşmede, Edirne’nin; Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi, birçok kültürün yaşadığı bir şehir, üç kıtaya yayılmış bir medeniyet ve hoşgörü imparatorluğunun başkenti olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin bu bilinçle gerçekleştirdiği Balkanlar odaklı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Trakya Üniversitesi’ni ayrıntılı bir şekilde tanıtan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri Bulgaristan ziyareti sırasındaki yakın ilgileri nedeniyle Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’a teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bu çalışmalarla, özellikle Balkanlar’da, Türkiye’nin yükseköğretim mihmandarlığını üstlendiğini ifade eden Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, verilen eğitimin sadece akademik çerçeve ile sınırlı kalmadığını; öğrencilerin tüm alanlarda eşsiz birikimler kazanarak yetişmiş ve kendini geliştirmiş bireyler olarak hayata hazırlandığını dile getirerek, gösterdikleri çaba nedeniyle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibine teşekkür etti. Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy, Trakya Üniversitesi ile devam eden birçok ortak projeleri olduğunu ve bu projelerde omuz omuza çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Trakya Üniversitesi’nin gerçekleştireceği tüm çalışmalara destek vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Bu içerik 12.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 716 kez okundu.