TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele, 23 Nisan 1920’de memleketin dört bir yanından gelen temsilcilerle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi idaresinde adeta bir çığ gibi büyüyerek ülkeyi esaretten kurtardı.

Gazi Mustafa Kemal bu anlamlı günü, dünya genelinde ancak 20. yüzyılın sonralarına doğru hatırlanan çocuklara, 20. yüzyılın başlarında armağan ederek, dünyanın ilk çocuk bayramını ilan etti... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin bir nişanesi haline geldi.

Biz de Trakya Üniversitesi olarak bu bilinçle, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yepyeni ufuklar açmak için var gücümüzle çalışıyoruz. “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası” ile “Çocuk Akademisi” projelerimiz başta olmak üzere hayata geçirdiğimiz çalışmalarla yaşamına dokunduğumuz çocukların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Çocuklarımızın minik kalplerine girerek, onları bilim ve sanatın ışığıyla aydınlatmaya, yollarına ışık tutmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Gazi Meclisimizin İlk Başkanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu
 Trakya Üniversitesi Rektörü
Bu içerik 22.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 481 kez okundu.