TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU “15 TEMMUZ” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı dolayısıyla özel bir gündemle toplandı. 16 Temmuz 2018’de Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’ndaki toplantı, 50 tam üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan, hafızaların tazelenmesini sağlayan kısa film gösteriminin ardından Senato Üyeleri’nin serbest kürsüde konuştuğu toplantıda, 15 Temmuz’un milletimiz için önemine dair paylaşımlarda bulunuldu. Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve tüm Senato Üyeleri, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde bulunan ve 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşatmak amacıyla dikilen fidanların bulunduğu “15 Temmuz Şehitler Yolu”nda bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Öğrencilerimiz, ’15 Temmuz Şehitler Yolu’ adını verdiğimiz bu yoldan gelip geçerken, bu büyük milletin 15 Temmuz 2016 gecesi ne büyük bir sınavdan geçtiğini ve bu uğurda nasıl bedeller ödendiğini görecek ve bu yüce ruhla yetişecek. Türk milletinin büyük, tarih yazan ve cesur bir millet olduğunu bir kez daha anlayacak. Bizler, kökü dışarıda olan bu hayâsız kalkışmayı çıplak ve cesur elleriyle engellemiş, bu çelikten iradeyi tüm dünyaya haykırmış ve bundan gururlanmış bir milletiz. Her zaman olduğu gibi bugün de burada ülkemizi bölüp parçalamaya, iç savaşa, kaosa ve kararsızlığa sebebiyet verecek her türlü faaliyetin karşısında olduğumuzu bir kez daha göstermek istedik. Yeni nesilleri de bu bilinç ve gayretle, fikri hür, vicdanı hür, vatanına ve milletine gönülden bağlı, gerek gördüğü takdirde canını dahi ortaya koymaktan çekinmeyecek biçimde yetiştiriyoruz. Böyle bir günde aramızda bulunan, milli birlik ve beraberliğimize inanan, önem veren ve bugüne değer katan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“15 Temmuz Şehitler Yolu” üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşten sonra Şehit Ömer Halisdemir anısına yaptırılan çeşmenin önüne gelen Trakya Üniversitesi Senato Üyeleri, hain darbe girişiminde şehit olanlar ve vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitler için dua okuma merasimi gerçekleştirerek, çeşmeden su içti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Şehit Ömer Halisdemir Çeşmesi önünde yaptığı konuşmada, Türk milletinin darbe girişimi gecesi, demokrasisini, milli iradesini ve özgürlüğünü gasp etmeye çalışanlara karşı cesaretle direnerek tarihimize yeni bir zafer yazdırdığını belirterek “15 Temmuz kalkışmasında canını millet için feda eden 261 şehidimiz var. Ömer Halisdemir de bu şehitler içerisinde yer alan, milletimizin kahraman bir evladı. Komutanı ona ‘Bu makam senin namusundur onu bırakmayacaksın. Gerekirse can alacaksın, can vereceksin. Bu yolun sonunda şehitlik de var. Hakkını helal et.’ diyor. Merhum Ömer Halisdemir de komutanından aldığı bu talimatla vatan hainlerinin o makama ulaşmasına engel oluyor. Bu uğurda canını, ruhunu teslim ediyor ve şehit oluyor. Bu özel kahramanı ayrıca anmak istedik. Çünkü bu kahraman bize bir vatan hediye etti. Onun anısına ananelerimizin bir gereği olan bir güzel çeşme yaptık ve bu yolu da bu anlamlı çeşme ile süslemiş olduk.” dedi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için gerçekleştirilen duanın ardından, Trakya Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yemekhanesi’nde yenen yemekle son buldu.

Bu içerik 16.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1808 kez okundu.