TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, EDİRNE’NİN “2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI”NA KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı”na katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talepleri doğrultusunda, Türkiye’nin 81 vilayetinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen vizyon çalıştayları kapsamında, Edirne’de düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu Edirne Çalıştayı”, Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un önderliğinde, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek amacıyla hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu’nun Edirne Çalıştayı’na, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Stratejik Plan Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Stratejik Plan Ekip Sorumluları ve Trakya Üniversitesi’nin akademisyenleri katıldı.

Toplumun aynası olan insanı yetiştirmede başarılı bir eğitim sisteminin ön koşulunun, insanın doğasına ait çift kanadı temsil eden, aklı ve kalbi birleştiren bütüncül bir sorumluluk geliştirebilmek olduğunun dile getirildiği toplantıda, eğitimin çok boyutlu bir sistemler ve geleceğe köprü kuran değerler bütünü olduğu vurgusu yapıldı. Programın açılışında, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, çalıştaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında, ülkenin eğitilmiş insan gücünü hazırlayan eğitim kurumlarının, hem bireyin hem de toplumun refah ve mutluluğunun sağlanmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bir ülkenin kalkınması için en önemli şey ne makineler, ne binalar ne de başka bir şey. Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, ‘lider ülke’ olarak yarınlara yürümesi için en önemli şey eğitilmiş, donanımlı, yetenekli insan gücü… Türkiye’yi gerçek anlamda lider bir ülke olarak geleceğe taşımak için, nesillerimizi mutlaka bu bilinç ve hassasiyetle yetiştirmeliyiz. Tarihinden, geçmişinden, manevi değerlerinden güç ve kuvvet alan bir millet olarak, hedefi ve değerleri olan, ne istediğini bilen, kalbi bu ülke için çarpan, sorumluluk bilincine sahip, üretken bireyler yetiştirmeliyiz. Bu anlamda bölgenin en köklü eğitim kurumu Trakya Üniversitesi olarak, milli eğitim sistemimizin gelişimi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün akademik kadromuzla burada bulunmaktan ve sürece bilimsel anlamda katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu çabaların, Türkiye’nin tarih sahnesindeki ‘lider ülke’ konumunu daha da pekiştireceğine inancımız sonsuz.” şeklinde konuştu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, eğitim ve öğretimin yol haritasını ortaya koymak maksadıyla başlatılan 2023 Eğitim Vizyonu’nun, müreffeh, güçlü ve çağdaş Türkiye hedefine sağlam adımlarla ilerlememize büyük katkılar sunacağına inanıyorum. 2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. 2023 Eğitim Vizyonu, eğitim ve öğretimin stratejik bir yol haritasıdır. Çalıştayımız, bu hedeflerin on grup tarafından incelenmesini, Edirne temelinde stratejiler ve çözüm önerilerinin belirlenmesi çalışmalarını içermektedir. 2023 Eğitim Vizyonu'nun temel aldığı hedefler kapsamında, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu, Türk Milli Eğitim Sistemi'nin nicelik ve erişimle ilgili sorunlarını geride bıraktığı şu günlerde, gelecek döneme ait nitelik devrimini gerçekleştirmek konusundaki kararlılığını ortaya koymaktadır. Çalıştayın, Edirne’ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış programı, Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenlerince sunulan müzik dinletisi ile sona ererken, program çalışma gruplarının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde yer alan 20 konu başlığı altında belirlenen hedefler doğrultusunda başlattığı çalışmalarla devam etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, “2023 Eğitim Vizyonu Edirne Çalıştayı” kapsamında tüm çalışma gruplarını ziyaret ederek, çalışmacılara başarılar diledi.

Bu içerik 06.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1080 kez okundu.