TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. CEM UZUN, TÜBİTAK ULAKBİM TR-DİZİN TIP VERİ TABANI KOMİTESİ ÜYELİĞİ’NE SEÇİLDİ

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, mevcut üyelerinin önerisiyle, ULAKBİM tarafından TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin Tıp Veri Tabanı Komitesi Üyeliği’ne seçildi. Prof. Dr. Uzun, dizin ve dergi seçim kurallarını belirleyen ekipte yer alarak, tıp-sağlık alanında hangi dergilerin dizine alınıp alınmayacağını belirleyen komitede görev yapacak.

Veri tabanının oluşturulması amacıyla kurulan komite, çalışmalarını, 1994-2000 yılları arasında TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu, 2001 yılından itibaren ise "Türk Tıp Dizini Kurulu Toplantı ve Çalışma Esasları"na bağlı olarak ULAKBİM bünyesinde sürdürüyor. Komitenin amacı, sağlık bilimleri alanında Türkiye'de yayımlanan dergilerin belirlenen kriterler çerçevesinde standart bir hale gelmesini, yayın kalitesini yükseltmeyi ve uluslararası düzeyde kabul görmelerini sağlamak. Tıp veri tabanına başvuruda bulunan dergilerde "Dergi Değerlendirme Kriterleri"ne uygunluk aranıyor. Söz konusu kriterler teknolojik gelişmeler doğrultusunda gözden geçirilerek sürekli olarak güncelleniyor.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..