TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. CEM UZUN, TÜBİTAK ULAKBİM TR-DİZİN TIP VERİ TABANI KOMİTESİ ÜYELİĞİ’NE SEÇİLDİ

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, mevcut üyelerinin önerisiyle, ULAKBİM tarafından TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin Tıp Veri Tabanı Komitesi Üyeliği’ne seçildi. Prof. Dr. Uzun, dizin ve dergi seçim kurallarını belirleyen ekipte yer alarak, tıp-sağlık alanında hangi dergilerin dizine alınıp alınmayacağını belirleyen komitede görev yapacak.

Veri tabanının oluşturulması amacıyla kurulan komite, çalışmalarını, 1994-2000 yılları arasında TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu, 2001 yılından itibaren ise "Türk Tıp Dizini Kurulu Toplantı ve Çalışma Esasları"na bağlı olarak ULAKBİM bünyesinde sürdürüyor. Komitenin amacı, sağlık bilimleri alanında Türkiye'de yayımlanan dergilerin belirlenen kriterler çerçevesinde standart bir hale gelmesini, yayın kalitesini yükseltmeyi ve uluslararası düzeyde kabul görmelerini sağlamak. Tıp veri tabanına başvuruda bulunan dergilerde "Dergi Değerlendirme Kriterleri"ne uygunluk aranıyor. Söz konusu kriterler teknolojik gelişmeler doğrultusunda gözden geçirilerek sürekli olarak güncelleniyor.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN MOBİL UYGULAMASI KULLANIMA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, TÜBAP kapsamında yürüttüğü “Akademik Süreç Yönetimi Projesi”nin en önemli modüllerinden biri olan “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mobil Uygulaması” kullanıma açıldı. Mobil uygulama, Öğrenci, Akademik Personel ve İdari Personel olmak üzere 3 farklı ara yüzden oluşuyor. Öğrenciler için geliştir..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE HIRVATİSTAN BALTAZAR ZAPRESİC UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi, uluslararası eğitim alanındaki iş birliklerini her geçen gün daha da artırıyor. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalanan protokolle, eği..