TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUSLARARASI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMPOZYUMU

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi himayesinde bu yıl 6.’sı düzenlenen ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu’nun (ITTES 2018) açılışı gerçekleştirildi. Onursal Başkanlığını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yaptığı ve 150’den fazla katılımcının, 239 bildiriyle katıldığı sempozyumun açılışına, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Tuğlu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cem Çuhadar, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ile yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Balkanlardaki halk oyunları ve müzikleri harmanlayarak Kareograf Murat Hıçkır koordinatörlüğünde bir gösteri sunan Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu’nun dans kareografisi ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Şefi Salih Demirci yönetiminde Balkan Orkestrası'nın “Balkan Havası” konseriyle başlayan açılışta konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, “Bilgi, günümüzde bir meta kadar değerli ve önemli. Bilginin üretilmesi, saklanması ve insanlara sunulmasında, en etkili sunum teknikleri bilim dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Fakülteler, öğrenme ve öğretme platformları olmasının yanında öğretmeyi öğretme mekânları haline dönüştü, dönüşmeli. Öğretimde, yerine göre görsel ve işitsel araçların birlikte kullanılması halinde öğrenmelerin, daha hızlı ve kalıcı izli olacağı ileri sürülmektedir. Eğitim araçları, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim etkinliklerinin daha verimli olmasını sağlama konusunda öğretmen ve yetiştiricilerin en büyük yardımcısıdır. Gelişen öğretim teknolojileri karşısında öğretmenin konumumun tartışıldığı bir noktada, araçların en mükemmelinin bile öğretmenin yerini tutamayacağı gerçeğinin unutmamak gerekir. Dünyanın en gelişmiş ve karmaşık sistemlerine sahip, en ileri öğretim teknikleriyle donatılmış bilgisayarı dahi öğretmenin yerini tutamayacaktır. Çünkü ‘öğretmen’ dediğimiz varlığın bir ruhu vardır. Onun öğrencisine olan sihirli dokunuşunu ve etkisini hiçbir öğretim materyalinde bulamazsınız. 239 sözlü bildiri sunumuyla bilim dünyasına önemli katkılar sunacak olan sempozyumda yer alan başta davetli konuşmacılar Prof. Rupert Wegerif, Prof. Dr. H. Ferhan Odabaşı, Prof. Dr. Abdullah Kuzu, Prof. Dr. Soner Yıldırım ve  olmak üzere, organizasyon komitesine, program açılışında bir Balkan rüzgarı estiren topluluğun yöneticisi Murat İçkır’a Fakültem adına teşekkür ederek, başarılı ve faydalı bir sempozyum olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ise sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Eğitim Fakültesi Dekanlığı olmak üzere, sempozyum düzenleme kuruluna ve katılımcılara teşekkür ederek “Yaklaşık 240 bildiri, 150’yi aşkın katılımcı ile sempozyumun, sultanların şehri, şehirlerin sultanı olarak anılan, tüm yolların ve kültürlerin kesiştiği Edirne’de ve Edirne’nin bilim, sanat, kültür merkezi durumundaki Trakya Üniversitesi’nde düzenlenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen önemli sayıda katılımcımızı bu tarihi şehrimizde ve üniversitemizde ağırladığımız için gururluyuz. Eğitim Fakültesi, Trakya Üniversitesi’nin en köklü ve geleneği olan güzide okullarından biri. Toplumun önde gelen liderleri konumundaki öğretmenleri yetiştiriyor olması, eğitim fakültelerinin önemini bir kat daha artırıyor. Bu tür uluslararası etkinliklerin üniversitemizin diğer birimlerine de örnek teşkil etmesi ve artarak devam etmesi dileğiyle, başarılı bir sempozyum olmasını temenni ederim.” dedi.

Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu’nda nitelik açısından akademisyenlerin çalışmalarına ve araştırmalarına en üst düzeyde katkı sağlanması, disiplinler arası çalışma ortamı oluşturarak alanla ilgili deneyimlerin, kuramsal ve uygulamalı bilgilerin paylaşılması ve öğretim teknolojileri ile öğretmen eğitimi alanındaki güncel konuların tartışılması hedefleniyor. 20 farklı Üniversite’den gelen katılımcıların 239 bildiri sunacağı 6. Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu (ITTES 2018), açılış ve davetli konuşmacıların konuşmalarının ardından Balkan Kongre Merkezi’nde, 14 Eylül tarihine kadar farklı oturumlarla devam edecek.

Bu içerik 13.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1498 kez okundu.