TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MULTİDİSİPLİNER ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü himayelerinde gerçekleştirilen, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’dan gelen hekimlerle birlikte Türk Kardiyoloji Derneği bölge toplantısı kimliği kazanan “Balkan Kardiyoonkoloji Günleri” etkinliği 23 Haziran 2018’de, Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Balkan Kardiyoonkoloji Günleri Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cafer Zorkun ile akademisyenler, hekimler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci yönetimindeki Devlet Konservatuvarı Quartet’i mini bir konser verdi.
 
Onkolog Olmayan Hekimler İçin Kanser Tedavisinin Esasları, Kronik Kalp Hastalıkları ve Anemi ile Kronik Hastalıklarda Arteriyel&Pulmoner Hipertansiyon adlı üç ayrı oturumda düzenlenen 5. Balkan Kardiyoonkoloji Günleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Kardiyoonkoloji; dünyada yeni, ülkemizde tek olan, Trakya bölgesinde farkındalığının hergeçen gün daha da arttığı ve bilimsel verilerle bu günlere gelinen bir bilim alanı. Günümüzdeki ölüm nedenlerinin başında trombotik olaylar gelirken ikinci olarak da kanser gelmektedir. Kanserli ve trombotik hastanın bakımı ise multidisipliner bir durum. Bir hematolog olarak bana destek veren bilim alanları olmadan hastamın iyilik halini tam olarak yerine getiremem. Başta Cafer Hocam olmak üzere tüm kardiyoloji birimimize bu multidisipliner etkinliği gerçekleştirdiklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan konuşmasında “Son 16 yıldır sağlıkta büyük bir dönüşümün yaşandığı ülkemizde, Edirne ve Trakya bölgesi de bu duruma uygun olarak hastane fiziki ortamları, teknolojik cihaz ve yetişmiş personel açısından ciddi manada gelişti. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde, halk eğitimlerinde, gezici taramalarda, kanser tarama çalışmalarımızda, Edirne, ülkemizin örnek ili konumunda.” diyerek Edirne’de gerçekleşen sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi ve bu multidisipliner toplantının gerçekleşmesinde başta Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cafer Zorkun olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. 
Açılış konuşmalarının ardından 3 oturum olarak düzenlenen ve 18 konuşmacının yer aldığı toplantı, Balkan Kardiyoonkoloji Günleri Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cafer Zorkun’un kapanış konuşmasıyla son buldu.
Bu içerik 25.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 701 kez okundu.