TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MESLEK SEÇİMİ YAPACAK GENÇLERİN YANINDA

Yaptıkları etkinliklerle adından sıklıkla söz ettiren Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü İstanbul’da yeni bir panele daha imza attı. Köklü bir tarihe sahip olan İstanbul Özel Fevziye Mektepleri Ispartakule  Işık Lisesi- Fen Lisesi için davetli panelist olan Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu “ Sanatta İşlev Sorunu” ve Öğr. Gör. Deniz Gökduman “Resim Sanatı ve Fotoğraf İlişkisi” isimli sunumlar gerçekleştirdiler.

Sunumla ilgili konuşan Kerem İşcanoğlu  “Gençlerin belki de en kritik dönemleri lisede meslek seçimi yaptıkları o son zaman dilimi. Bu dönemde üniversite hocalarının onlarla kurdukları diyaloglar onlara, verdikleri kararlarda nesnel olmaları için fırsat sağlayabilir. ‘Sanatı, sosyal çevresinde hobi olarak gören bir kişiye sanatın hayati olduğunu anlatmak…’ İşte bu konferansın benim açımdan amacı; sanatın hayati bir konu olduğu, geleceğimizi belirleyecek olguların başında sanata bakış açımızın olduğudur. Ayrıca değişik bir döneme girdik üzereyiz, birçok bölüm başvuru yetersizlikleri yüzünden eğitim veremez durumda. Biz bu tarihsel görevin farkındayız ve yıl içerisinde Deniz Hocamızla 3 okulda daha panel gerçekleştirmeyi ve gençlere ulaşmayı planlıyoruz.” şeklinde fikirlerini ifade etti.

Bu içerik 19.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 724 kez okundu.