TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA 2018-2019 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk akademik açılış toplantısı ve yüksekokula yeni kayıt yaptıran öğrencilerinin okula uyumunu kolaylaştırmak amacıyla kapsamlı bir oryantasyon programı düzenlendi. Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala KYK Yurt Müdiresi Nurgül Bozkurt, İŞKUR Edirne Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı ile kurum yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, Trakya Üniversitesi tanıtım videosu ve İpsala Meslek Yüksekokulu tanıtım sunumunun izlenmesinin ardından, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Trakya Üniversitesi Ön Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, meslek yüksekokulu ile bölüm web sayfaları ve iletişim yöntemleriyle İpsala Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan danışmanlık sistemi, sınav sistemi ve akademik takvim hakkında bilgi vererek, yeni eğitim ve öğretim yılında aralarına katılan öğrencilere başarılar diledi.

Oryantasyon programında birer konuşma gerçekleştiren İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, her türlü ihtiyaç ve isteklerinde yanlarında olduklarını belirtti. Toplantıya katılan İpsala KYK Yurdu Müdiresi Nurgül Bozkurt ise İpsala ilçesinde açılan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlar ve başvuru koşullarıyla ilgili bilgiler verdi. Ayrıca, toplantıya katılan Edirne Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı, girişimcilik programı ve iş başında eğitim programları hakkında öğrencilere bilgiler vererek soruları yanıtladı. Program, Edirne tarih ve kültür gezisiyle sona erdi.

Bu içerik 22.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2358 kez okundu.