TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİ, KIRCAALİ MERKEZ CAMİİ’NDEKİ “YETİMLER HAFTASI” ETKİNLİĞİNE KATILARAK BÖLGE MÜFTÜSÜ BEYHAN MEHMED’LE BİR ARAYA GELDİ...

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Basın Danışmanı ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed’i Kırcaali Müftülüğü’nde ziyaret ederek Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen, Kırcaali Merkez Camii’ndeki “Yetimler Haftası” etkinliğine katıldı. Bu sene “Bir Yetime Kefil Ol” temasıyla hayata geçirilen etkinlik kapsamındaki kermesle, bölgede yaşayan 400'ü aşkın yetim çocuğa yardım ulaştırılması amaçlandı. Ziyarette Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz de yer aldı. 

Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en güçlü ve köklü üniversitelerinden biri olduğunu ve Balkanlar coğrafyasında çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi; hastanesi, okulları, laboratuvarları ve kısaca tüm yapısı ile Balkanlara ve Bulgaristan’a hizmet etmeye hazır. Her anlamda Kırcaali’nin yanındayız.” dedi. “Yetimler Haftası” dolayısıyla kentte düzenlenen kermese katılarak destek olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kermesin bereketli geçmesini dileyerek katkıda bulunanlara dua ettiklerini söyledi.

Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed ise Trakya Üniversitesi’nin desteğini yanlarında hissetmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Müftü Beyhan Mehmed, “Edirne gibi kadim bir şehrin üniversitesi olan Trakya Üniversitesini Kırcaali’de ağırlamaktan, bu güçlü desteği yanımızda hissetmekten büyük mutluluk duyuyor, ziyaretleri için Trakya Üniversitesi heyetine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü organizasyonu ile Kırcaali’de hayata geçirilen “Yetimler Haftası” etkinlikleri hakkında da bilgi veren Müftü Beyhan Mehmed, kampanyanın ülke genelinde heyecan yarattığını ve ilginin her geçen yıl daha da arttığını belirterek “Kampanyamıza desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi heyeti görüşmelerin ardından, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’in davetlisi olarak yemeğe geçti. Yemekte, renkli kişiliği ile bilinen ve içinde Türkçe bir eserin de yer aldığı “İnsanların Türküleriyle” isimli bir müzik albümü bulunan Kırcaali Bölge Rahibi Petır (Kamen) Garena da yer aldı. Yemek sırasında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Müftü Beyhan Mehmed, Belediye Başkanı Hasan Azis ve Rahip Petır (Kamen) Garena keyifli bir sohbet gerçekleştirerek ikili ülke arasındaki diyalog ortamının daha da geliştirilmesi ve hayata geçirilebilecek ortak projeleri görüştü. Yemeğin ardından Kırcaali Bölge Rahibi Rahip Petır (Kamen) Garena, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na kitapları ile birlikte “İnsanların Türküleriyle” adını taşıyan müzik albümünü hediye etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmed ve Kırcaali Bölge Rahibi Rahip Petır (Kamen) Garena’ya, üzerinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi’ne ait figürlerin yer aldığı el yapımı tabaklar hediye etti.

Bu içerik 10.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 526 kez okundu.