TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE HEMŞİRELER HAFTASI SERGİSİ

Trakya Üniversitesi’nde görevli Hemşireler Özlem Kocadoğan ve Emine Duroğlu’nun “Objektifteki Küçük Mucizeler Fotoğraf Sergisi” ve “Bir Hemşirenin Fırçasından Resim Sergisi”, 12-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Hemşireler Haftası” kapsamında, 14 Mayıs’ta düzenlenen törenle Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde açıldı. Açılışa Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile hemşireler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Hemşire Emine Duroğlu, “Hayata merhabadaki ilk bakış, hayata vedadaki son dokunuştur hemşirelik. Hemşirelik mesleğinin sanatsal yönünün vermiş olduğu ilhamdan yola çıkarak hazırladığımız fotoğraf ve resim sergimizi ‘12-16 Mayıs Hemşirelik Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde ziyaretçilerin beğenisine sunarken hemşirenin gözünden hayatın bir kesitine ışık tutmaya çalıştık.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Hemşirelerimizin, ne kadar yoğun bir emek ve üstün bir çabayla, gece gündüz demeden, özverili bir şekilde çalıştığını hepimiz biliyoruz. Böylesine yoğun bir tempoda, değerli hemşirelerimizden Emine Duroğlu ve Özlem Kocadoğan’ın hazırladığı fotoğraf ve el emeği sergisi, birbirinden güzel eserler içeriyor. Kendilerine, ortaya koydukları bu değerli çaba için teşekkür ediyor, bu vesileyle tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir ise “Bugün, görevlerini özveriyle yerine getiren tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftası’nı kutlamak için buradayım. Bu ulvi görevde kendilerine güç ve başarılar diliyor, sergide emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi, 18 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Bu içerik 16.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 779 kez okundu.