TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI ÖĞR. GÖR. HAKAN AKINCI’DAN ÖNEMLİ TEMSİL

Türkiye Verimlilik Vakfı ile Boğaziçi Üniversitesinin iş birliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen, Türkiye’de kültürel ve kreatif endüstrilerin ekonomik boyutunun ölçümlenmesi, kültür ekonomisine ilişkin mikro ve makro ekonomik istatistiki verilerin derlenmesi ile yaratıcı endüstrilerde verimliliğin artırılmasına yönelik politikalarının oluşturulması ve yönlendirmesinde önemli rol oynayan “Kreatif Endüstrilerde Verimlilik Kongresi” çerçevesinde oluşturulan Kültürel Miras ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Komisyonu üyeliğine, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hakan Akıncı seçildi.

Ülke ekonomilerinin kalkınmasında önemli bir rol oynayan kültürel ve kreatif (yaratıcı) endüstrilerde verimlilik kavramının sektörler bazında analizinin yapılarak bu endüstrilerde verimliliğin artırılmasına yönelik adımların atılması ile ülke ekonomisi üzerindeki etkisi ve gelişimiyle ilgili önerilerin oluşturulmasında önemli bir kaynak teşkil edebilecek bir sonuç raporunun ortaya konması noktasında son derece önemli görülen ve başta Kültür ve Turizm Eski Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, Türkiye Verimlilik Vakfı Başkanı Cemalettin Kömürcü ve WIPO Yaratıcı Endüstriler Bölüm Başkanı Dimiter Gantchev olmak üzere çok sayıda davetlinin yer aldığı kongre kapsamında komisyonlar, iki gün boyunca devam eden oturumlarla geleceğe ışık tutarak Türkiye’ye yeni kazanımlar katmaya çalıştı. 

Altı ayrı komisyon çalışmasının altı farklı başkanın öncülüğünde verimlilik başlığı altında yeni çözüm önerileri sunduğu kongrede Trakya Üniversitesi adına önemli katkılar ortaya koyan Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Trakya Üniversitesini başarıyla temsil ederken kültürel mirasın ve kültürel ifadelerin çeşitliliğinin yaratıcı ekonomideki verimliliği açısından ele alınarak kültür ekonomisine katkısı ve kültürel ve kreatif endüstrilerin gelişmesi için yenilikçi politikaların tanımlanması hedefleri çerçevesinde değerli paylaşımlarda bulunmuştur. 

Haber: Ali Küçükoğlu
Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 25.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 777 kez okundu.