TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GELECEĞİM SENSİN ORKESTRASI STRAZBURG’DAKİ TÜRKLERLE BULUŞTU...

Trakya Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde düzenlenen Gönül Elçileri projesi kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikriyle hayata geçirdiği “Geleceğim Sensin” projesini temsil eden 7 kişilik orkestra, Avrupa Konseyi’nde verdiği konserin ardından, Strazburg’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluştu. Strazburg DİTİB’de de (Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) unutulmaz bir konser veren Geleceğim Sensin Orkestrası, “Çanakkale Türküsü”nden “Uzun İnce Bir Yoldayım”a, “Vardar Ovası”ndan “Drama Köprüsü”ne kadar bir çok ünlü Türk eserini seslendirerek, soydaşların vatan hasretini bir nebze de olsa dindirdi. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde, Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası’nı temsilen 7 kişilik ekibin verdiği ve yoğun bir katılımla izlenen konser, Strazburg’da Türkiye rüzgârları estirdi.

Konserle ilgili bilgi veren, projenin yürütücüsü Dr. Nilgün Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak, Gönül Elçileri – Geleceğim Sensin projemiz kapsamında yeteneklerini keşfederek yeniden kazandığımız ve yepyeni hedefler kazandırdığımız çocuklarımız, Avrupa Konseyi’ndeki konserin ardından, Strazburg’da yaşayan soydaşlarımızın daveti üzerine, unutulmaz bir konsere daha imza attı. Ülkemizden binlerce kilometre uzakta, vatan hasretiyle yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde, dinleyicilerimize memleketlerinden selam getirirken, çocuklarımızın icra ettiği eserlerle Türkiye özlemlerine bir nebze de olsa çare olduk. Avrupa Konseyi’ndeki konserimiz elbette çok önemli ve anlamlıydı ancak DİTİB Strazburg’daki konser hem çocuklarımız hem de bizler için çok başka bir anlam taşıyordu. Yıllardır burada, doğdukları topraklardan, ailelerinden, sevdiklerinden çok uzaklarda yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiğimiz konserde oldukça duygulu anlar yaşadık. Dileğimiz çocuklarımızı, dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşlarımızla buluşturabilme... Tamamen gönüllülük esasıyla yaktığımız bu ateşin her geçen gün daha da büyüyerek çok daha geniş kitlelere ulaşması... Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Konsere, Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu temsilcileriyle birlikte, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu ve Strazburg’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Projesi Hakkında…
Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun girişimleriyle hayata geçirilen Gönül Elçileri-Geleceğim Sensin projesi kapsamında, Trakya Üniversitesi’nin Gönül Elçileri, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci, Arş. Gör. Ümit Çavuş, Öğretim Elemanı Gizem Alkan ve Adnan Sever; 2018 yılının başında, Edirne’nin dezavantajlı bölgelerindeki 17 ilk ve ortaokulu tarayarak 55 yetenekli çocuğu keşfetti. Proje sayesinde yepyeni ufuklar kazanan ve konservatuvar öğrencisi olma hedefiyle yeniden hayata tutunan çocuklar, 4 ay boyunca şan, nota ve enstrüman başta olmak üzere kapsamlı bir müzik eğitimini profesyonel ellerden alarak kendilerini geliştirdi.

2018’in başındaki eğitim sürecinin ardından, Mayıs 2018’de Edirne bir konser veren “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası”, kısa sürede adını ülke genelinde duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Bir yıl boyunca devam eden eğitimlerin ardından proje, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Türkiye’nin 81 ilinde görev yapan valilerin eşlerine örnek proje olarak anlatıldı ve “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edilerek Ankara’da da unutulmaz bir konser verdi.

Verdiği konserlerin ardından yıldızı her geçen gün daha da parlayan “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası”nı temsil eden 7 kişilik ekip, bu defa çok büyük bir hayali daha gerçekleştirerek, Avrupa’nın tam merkezinde, Strazburg’daki Avrupa Konseyi’nde muhteşem bir konser verdi.
Bu içerik 22.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 649 kez okundu.