TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE DOSTU NESİLLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM), büyük bir çevre sorunu olan plastik konusunda farkındalık yaratmak, alternatifler sunmak ve özellikle çocuklar ile gençleri bu konuda eğitmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında ilk olarak Trakya Üniversitesinden gönüllü öğretim üyeleri ve çevre dostları, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü atölyelerinde yapılan bu çalışmada yaklaşık 300 adet doğa dostu bez çanta dikti.

Etkinliklerin ikinci ayağında ise Trakya Üniversitesi Genç Tema Topluluğu ve ÇEVSAM, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine ekosistem hakkında eğitici bir sunum yaptılar ve öğrencilere bez çanta hediye ettiler. Eğitimin ardından hem minik öğrencilerin keyifli vakit geçirmelerini sağlamak hem de plastik kullanımına karşı farkındalık yaratmak amacıyla hediye edilen bez çantalar, öğrencilerle birlikte boyandı. Toplam 9 sınıfta yapılan eğitim ve boyama etkinliğinde 250’ye yakın çanta dağıtıldı.

Çevre kirliliğinin en büyük nedenlerinden olan plastik kullanımında farkındalık yaratmak ve bu konuda daha bilinçli nesiller yetiştirmek için etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Trakya Üniversitesi ÇEVSAM Müdürü Doç. Dr. Başak Boz yaptığı açıklamada “Yaptığımız sunumlar ve eğlenceli uygulamalar ile minik öğrencilerimiz hem keyifli vakit geçiyor hem de plastik kullanımının azaltılması konusunda daha duyarlı oluyorlar. İlkokul öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte dağıtılan çantaların hem çocukların hem de ailelerinin alışverişlerinde tek kullanımlık plastik poşetlere alternatif olarak kullanılacağını umut ediyorum.” dedi.
Bu içerik 17 Nisan 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 296 kez okundu.