TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA ORYANTASYON PROGRAMI

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” olarak da bilinen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Arda Meslek Yüksekokulu Binası’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
 
Öğretim üyeleri, yeni gelen öğrencilerin danışman öğretim üyeleri ve 1. sınıf öğrencilerinin katıldığı oryantasyon programının açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Trakya Üniversitesi’nin bölgedeki en köklü ve en eski üniversite olduğunu belirterek, “Trakya Üniversitesi, bünyesinden Kırklareli, Çanakkale Onsekiz Mart ve Namık Kemal Üniversitesi’ni çıkarmıştır. 2007 yılında, Gıda Teknolojisi Programı’na öğrenci alarak eğitim ve öğretim yaşamına başlayan Arda Meslek Yüksekokulu, ilerleyen zamanlarda Yağ Endüstrisi, Kimya Teknolojisi ve Laboratuvar Teknolojisi programlarına öğrenci alımı gerçekleştirerek eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun teşvik ve gayretleriyle, yüksekokulumuza Aşçılık programı dahil edilerek, öğrenci sayımız 565’e ulaşmıştır. Donanımlı laboratuvarlarımız, yeni ve kusursuz eğitim mutfaklarımız ve modern eğitim binamızla, öğrencilerimizin çok şanslı olduğuna inanıyorum. Eğitim ve öğretim binamız içerisinde bulunan panolardan öğretim elemanı hocalarımızın kongrelerde sundukları çalışmalar hakkında bilgi sahibi olabilir, ufkunuzu genişletebilirsiniz. Ayrıca, Arda Meslek Yüksekokulu web sitesinden duyuru, ilan ve haberleri yakından takip edebilir, istek ve sorunlarınızı her zaman bizlere ulaştırabilirsiniz. Kapımız sizlere her zaman, her konuda açık. İki yıl sürecek eğitimlerinizin ardından, lisans tamamlama ve ardından, yüksek lisans ve doktora programlarına başvurarak kariyeriniz adına yeni sayfalar açabilirsiniz. Okulumuzun eğitim ve öğretime başladığı bu ilk haftada, sizleri aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Derslerinize mutlaka devam edin ve ‘Ders, derste öğrenilir.’ ilkesini kendinize prensip edinin. Sizlerden beklentimiz, sorumluluk sahibi, saygılı ve çalışkan bireyler olarak bu okuldan başarıyla mezun olmanız. 2018-2019 eğitim öğretim yılının hepiniz için sağlıklı, başarılı ve huzurlu geçmesini diliyorum.” dedi.
 
Trakya Üniversitesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından, Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Hatice Palüzar, Trakya Üniversitesi ve Arda Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan danışmanlık sistemi, sınav sistemi ve akademik takvim hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Sunumun ardından, öğrencilerin kenti yakından tanıması için şehir gezisi düzenlenerek oryantasyon programı tamamlandı.
Bu içerik 09.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 653 kez okundu.