TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, İSKEÇE VE GÜMÜLCİNELİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Trakya Üniversitesi, Edirne Müftülüğü’nün organizasyonuyla İskeçe ve Gümülcine’den Kur’an Kursu için Edirne’ye gelen öğrencileri, üniversitenin Balkan Yerleşkesi’nde ağırladı. Edirne Müftülüğü Din Görevlisi Mehmet Yılmaz’la birlikte Trakya Üniversitesi’ne gelen öğrenciler için, Balkan Kongre Merkezi’nde bir organizasyon düzenlendi. Organizasyonda, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Altaytaş bulundu.

Üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programın devamında bir konuşma yapan Doç. Dr. Muhammet Altaytaş, “Osmanlı tarihi boyunca yaklaşık altı asır beraber yaşadık. Şimdi aramızda sınır olsa da bu bizim dostluğumuza, kardeşliğimize engel değil. Kur’an-ı Kerim öğrenmek üzere burada bulunmanız son derece kıymetli ve değerli. Biz inanmış ve iman etmiş insanlar olarak Rabbimize ne kadar şükretsek az. Sizin burada bulunmanız son derece kıymetli. Burada geçen günlerinizi dolu dolu geçirin, Edirne’yi ve üniversitemizi tanıyın. Batı Trakya’dan pek çok öğrencimiz var. Sizleri de burada görmek isteriz. Umarım burada geçirdiğiniz günler her açıdan hayırlı ve bereketli olur, güzel hatıralarla buradan ayrılırsınız.” dedi.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ise “Edirne Balkanların ve eğitimin başkenti. Trakya Üniversitesi olarak hedefimiz, 2023’te 10.000 uluslararası öğrenci sayısına ulaşarak, Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrencisi olan üniversitesi olmak. Sizleri de uluslararası öğrencilerimiz arasında görmekten mutluluk duyacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Kuzey Bulgaristan Tuna Boyu’ndan Halk Ozanı Mesut Tunalı’nın müzik dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.

Bu içerik 09 Ağustos 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 230 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..