TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ II. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen II. Lisansüstü Öğrenci Kongresi açılışı 15 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, enstitü müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlemesi, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Oda Müziği Topluluğu konseri ve açılış konuşmaları ile devam etti. 

Açılışta konuşan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan “Trakya Üniversitesi bünyesinden kurulmuş olan Çanakkale Onsekiz Mart, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi’nin bir ara gelerek oluşturduğu Trakya Üniversiteler Birliği 19 Nisan 2012 tarihinde kurulmuştur. Bu birlik fiilen ayrılmış olsak da kalben birlikteyiz mesajı vermektedir. Birincisi geçtiğimiz nisan ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde gerçekleştirilmiş olan kongreyi geleneksel hale getirmek amacıyla ikincisini Trakya Üniversitesinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Açılışta konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay “Trakya Üniversitesi benim öz yuvam diyebilirim. Çünkü bu üniversitenin ikinci dönem mezunu olarak 1987’de mezun oldum. 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi kuruluna kadar da burada görev yaptım. Onun için bu üniversitede bugün bulmaktan ve sizlere hitap ediyor olmaktan büyük bir onur duyduğumu özellikle belirtmek isterim. Bu kongrenin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
 
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesinin köklü bir geçmişe dayandığını ifade ederek  “Trakya Üniversitesi bünyesinden önce Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli Üniversitelerini çıkarmış bir üniversitedir. Bu akrabalık ve kardeşlik ilişkisi Trakya Üniversiteler Birliği ile devam ediyor. Hem bölgenin sorunlarına hem de il bazında eğitim ihtiyaçlarına aynı gözle bakan aynı anda hareket eden gerçekten iyi anlaşan güzel bir birliğiz. İki gün önce dört Rektörümüz ve İstanbul Üniversitesi Rektörümüzle Selanik Kitap Fuarına katıldık. Orada Balkanlarda eğitim ihtiyacına ne katkı sunabiliriz, ne yapabiliriz diye aynı anda hareket ettik aynı cümleleri kurduk. Bu birliği önemsiyoruz. Bu birlikteliğin ve iş birliğinin arttırılması için elimizden geleni yaparız. Bu kongreyi bu anlamda önemsiyoruz. Bu kongre vesilesiyle bölge üniversite öğrencileri birbirleriyle kaynaşmış ve bilgilerini birbirine aktarmış olacaklar. Bir üniversitenin gelişmişlik parametrelinden bir tanesi de ne kadar yüksek lisans ile doktora öğrencisi olduğu ve kaç programı olduğudur. Yüksek lisans ve doktora programlarının öğrenci sayılarını ve niteliklerini arttırmalıyız. Bu toplantılarda buna hizmet edecektir.” dedi.
Bu içerik 16.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1674 kez okundu.