TEKNOPARKLAR İŞ BİRLİĞİ VE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teknoparklar İş Birliği ve İstişare Toplantısı 13-14 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Uzman Yunus Özmodanlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, İstanbul Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesinden Beyza Baran, Manisa Teknopark, Çanakkale Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark temsilcileri ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık katıldı.

İki gün süren toplantılarda ilk gün Tasarım, İnovasyon ve Prototipleme Atölyeleri konulu toplantılar gerçekleşti. Toplantıda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Prototip Atölyesindeki gelişmelerden; İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener İstanbul Üniversitesi Prototip Atölyesinin kuruluş aşamalarından ve işleyiş süreçlerinden; Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran da prototipin öneminden ve Protelye Tasarım Atölyesi iş akışları hakkında bilgiler verdi.

İkinci gün toplantılarında Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada sağlık teknolojisi ve mühendisliğinin prototip oluşturmada nasıl kullanılacağını belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun konuşmasında prototiplemenin öneminden bahsetti ve Trakya Üniversitesi bünyesinde de bir prototip atölyesi görmek istediğinden söz etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan, Prototipleme konusunda Trakya Üniversitesinin de somut adımlar atmak istediğini ifade etti.

İkinci gün toplantılarında İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Yunus Özmodanlı birer sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgeleri Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan tarafından verildi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..