TARİH MİRASI DİJİTAL ORTAMA AKTARILIYOR

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından yürütülen “Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar” Projesi İletişim Toplantısı 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, Trakya Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya’nın yanı sıra Bulgaristan'dan gelen kütüphane ve müze müdürlerinin de katıldığı toplantıda Proje Koordinatörü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler bir sunum yaptı.

Gerçekleştirilen iletişim toplantısında kütüphanecilik, dijitalleşme, kültür ve kent kimliği konuları ele alındı. Türk ve Bulgar Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen toplantıda Edirne ve Haskova’nın tarihsel envanterlerinin Dijital ortama aktarılarak ilgili verilerin sanal ortamda herkese açık bir şekilde erişilebilir hale getirilmesine karar verildi. Bu noktada proje kapsamında alınan yüksek ölçekli tarayıcı ile projenin Edirne ayağının tamamlanması bekleniyor.

Toplantı ardından katılımcılar Üniversitemiz Kütüphanesini gezerek incelemelerde bulundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..