SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ SKYLIFE’DA TANITILDI

Türk Hava Yolları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak aylık yayın yapan gezi, turizm ve kültür dergisi SKYLIFE, Ocak 2016 sayısında “Cana Şifa, Ruha Gıda” makalesi ile Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni sayfalarına taşıdı.

Prof. Dr. Nuran Yıldırım tarafından kaleme alınan makalede, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tıp dünyasındaki yerinden bahsedilerek, Müzenin günümüz modern hastanelerinin ilk örneklerinden biri olduğunun altı çiziliyor ve  çiçek aşısının Edirne’den Avrupa’ya yayılış öyküsünün müzemizde ziyaretçilerle buluştuğu vurgulanıyor.

Okuyuculara Edirne ziyaretlerinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunun altı çizilen makalenin tümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Bu içerik 04 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1758 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..