ROBOTRAK'18 ROBOT YARIŞMASI VE TEKNOLOJİ SERGİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Bu sene 4.’sü düzenlenen RoboTrak Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi 3 Mayıs 2018’de, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen ve Trakya Üniversitesi SKS Ar-Ge Bilişim topluluğu tarafından düzenlenen yarışmaya birçok ilden, lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Yarışmada bu sene çizgi izleyen, sumo robot, mini sumo robot ve serbest kategorilerinde toplam 120 robot yarıştı. Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Korhan Cengiz’in açılış konuşmasının ardından yarışmalara geçildi. Ar-Ge Bilişim topluluğu tarafından düzenlenen RoboTrak Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi yarışmacılar için büyük bir rekabete sahne olurken, izleyiciler için görsel bir şölen sundu.

Etkinlikte Dereceye Giren Robotlar

Çizgi İzleyen Robot
1- Edirne Endüstri Meslek Lisesi
2- Edirne Endüstri Meslek Lisesi
3- Edirne Endüstri Meslek Lisesi

Sumo Robot
1- Edirne Endüstri Meslek Lisesi- BATIHAN
2- FUJİYAMA

Mini Sumo Robot
1- Trakya Üniversitesi İpsala MYO- XTECH
2- Mektebim Bornova Folkart AL- MEKTOBOT22
3- Mektebim Bornova Folkart AL- MEKTOBOT35

Serbest Kategori
1- Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO - SHS-017
2- Trakya Üniversitesi İpsala MYO - Akıllı Süpürge
3- Robotik El

Bu içerik 15 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 579 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..