ROBOTRAK'18 ROBOT YARIŞMASI VE TEKNOLOJİ SERGİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Bu sene 4.’sü düzenlenen RoboTrak Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi 3 Mayıs 2018’de, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen ve Trakya Üniversitesi SKS Ar-Ge Bilişim topluluğu tarafından düzenlenen yarışmaya birçok ilden, lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Yarışmada bu sene çizgi izleyen, sumo robot, mini sumo robot ve serbest kategorilerinde toplam 120 robot yarıştı. Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Korhan Cengiz’in açılış konuşmasının ardından yarışmalara geçildi. Ar-Ge Bilişim topluluğu tarafından düzenlenen RoboTrak Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi yarışmacılar için büyük bir rekabete sahne olurken, izleyiciler için görsel bir şölen sundu.

Etkinlikte Dereceye Giren Robotlar

Çizgi İzleyen Robot
1- Edirne Endüstri Meslek Lisesi
2- Edirne Endüstri Meslek Lisesi
3- Edirne Endüstri Meslek Lisesi

Sumo Robot
1- Edirne Endüstri Meslek Lisesi- BATIHAN
2- FUJİYAMA

Mini Sumo Robot
1- Trakya Üniversitesi İpsala MYO- XTECH
2- Mektebim Bornova Folkart AL- MEKTOBOT22
3- Mektebim Bornova Folkart AL- MEKTOBOT35

Serbest Kategori
1- Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO - SHS-017
2- Trakya Üniversitesi İpsala MYO - Akıllı Süpürge
3- Robotik El

Bu içerik 15 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 508 kez okundu.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..