ROBOTRAK'18 ROBOT YARIŞMASI VE TEKNOLOJİ SERGİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Bu sene 4.’sü düzenlenen RoboTrak Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi 3 Mayıs 2018’de, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen ve Trakya Üniversitesi SKS Ar-Ge Bilişim topluluğu tarafından düzenlenen yarışmaya birçok ilden, lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Yarışmada bu sene çizgi izleyen, sumo robot, mini sumo robot ve serbest kategorilerinde toplam 120 robot yarıştı. Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Korhan Cengiz’in açılış konuşmasının ardından yarışmalara geçildi. Ar-Ge Bilişim topluluğu tarafından düzenlenen RoboTrak Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi yarışmacılar için büyük bir rekabete sahne olurken, izleyiciler için görsel bir şölen sundu.

Etkinlikte Dereceye Giren Robotlar

Çizgi İzleyen Robot
1- Edirne Endüstri Meslek Lisesi
2- Edirne Endüstri Meslek Lisesi
3- Edirne Endüstri Meslek Lisesi

Sumo Robot
1- Edirne Endüstri Meslek Lisesi- BATIHAN
2- FUJİYAMA

Mini Sumo Robot
1- Trakya Üniversitesi İpsala MYO- XTECH
2- Mektebim Bornova Folkart AL- MEKTOBOT22
3- Mektebim Bornova Folkart AL- MEKTOBOT35

Serbest Kategori
1- Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO - SHS-017
2- Trakya Üniversitesi İpsala MYO - Akıllı Süpürge
3- Robotik El

Bu içerik 15 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 605 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN MOBİL UYGULAMASI KULLANIMA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, TÜBAP kapsamında yürüttüğü “Akademik Süreç Yönetimi Projesi”nin en önemli modüllerinden biri olan “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mobil Uygulaması” kullanıma açıldı. Mobil uygulama, Öğrenci, Akademik Personel ve İdari Personel olmak üzere 3 farklı ara yüzden oluşuyor. Öğrenciler için geliştir..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE HIRVATİSTAN BALTAZAR ZAPRESİC UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi, uluslararası eğitim alanındaki iş birliklerini her geçen gün daha da artırıyor. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalanan protokolle, eği..