REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki büyük milletimizin, bağımsızlığına kavuştuğu ve Cumhuriyetimizin kurulduğu gündür. 
Büyük milletimiz, tarihi boyunca hiçbir şekilde esarete boyun eğmeyerek, şehitlerimizin kanıyla sulanan al bayrağımızı her daim göklerde dalgalandırmış ve ülkemizi bu günlere taşımıştır. 
Özgürlük mücadelesiyle yakılan, Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandırılan bu bağımsızlık meşalesini, bundan sonra da kararlılıkla taşımaya devam edeceğiz. Bu zorlu yolda en büyük sorumluluk, yaptıkları her işte köklü tarihimizi ve yüzyıllardır verdiğimiz mücadeleyi kendine şiar edinen gençlerimizindir. 
Trakya Üniversitesi olarak, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte her alanda gelişen ve büyüyen Ülkemizi, gelecekte de, hak ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak ve bu amaca hizmet edecek gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  
Bu düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 
Trakya Üniversitesi Rektörü
Bu içerik 26.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 691 kez okundu.