REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU KARADAĞ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Karadağ Üniversitesi’nin (University of Montenegro) davetlisi olarak, 10-12 Temmuz tarihleri arasında Karadağ’a bir ziyaret gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip ve Karadağ Üniversitesi (University of Montenegro) Rektörü Prof. Dr. Danilo Nikoliç ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Duşko Bjelica ve Prof. Dr. Durdica Peroviç’le temaslarda bulundu. Ziyaretler sırasında, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip ile bir araya gelerek Trakya Üniversitesi’nin Balkan politikası ve uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görüşmede, uluslararası öğrenci sayısını 10.000’e çıkararak uluslararası bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirterek, Balkan coğrafyasından gelen 2.300 öğrenciye sahip olduklarını ve bu kapsamda 39 Karadağlı öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını, bu sayıyı daha da ileriye taşımayı istediklerini vurguladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, görüşme sırasında ayrıca Edirne ve Trakya Üniversitesi’ne yaptığı hizmetlerden ve verdiği büyük destekten ötürü Büyükelçi Serhat Galip’e teşekkürlerini iletti. Büyükelçi Serhat Galip de Trakya Üniversitesi’nin Karadağ’a gelmesinin sevindirici olduğunu ve burada üniversitemize her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Büyükelçi ziyareti sonrası temaslarına devam eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Karadağ Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek Rektör Prof. Dr. Danilo Nikoliç ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Duşko Bjelica ve Prof. Dr. Durdica Peroviç ile bir araya geldi. Temaslar sırasında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi ve Balkanlara ilişkin izledikleri strateji ve misyonları hakkında bilgi vererek, Karadağ Üniversitesi’nin Balkan Üniversiteler Birliği üyesi olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca iki üniversite arasında, spor, turizm ve tıp alanları başta olmak üzere, iş birliği protokolleri gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyacaklarını belirterek Karadağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Danilo Nikoliç ile ikili anlaşama protokolü imzaladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gelecekte de her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek Erasmus ve Mevlana programlarının iki üniversite arasında aktif olarak kullanıldığını ve ikili anlaşma ile ilişkilerin daha da gelişip güçleneceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Türkiye’deki diğer üniversiteler ile de bağlantı kurup iş birliği geliştirme noktasında, Karadağ Üniversitesi’ne destek olabileceklerini sözlerine ekledi.

Karadağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Danilo Nikoliç de konuşmasında Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü ve önemli üniversitelerinden biri olduğunu belirterek iş birliği protokollerinin iki üniversiteye de büyük katkı sağlayacağını ve en kısa zamanda kendilerinin de Trakya Üniversitesi’ni ziyaret ederek iş birliğini daha ileriye götürmek istediklerini belirtti. Karadağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Danilo Nikoliç ayrıca, ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Temasların ardından, Karadağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Danilo Nikoliç ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Duşko Bjelica ile Prof. Dr. Durdica Peroviç, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığındaki heyetle birlikte Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip’i bir yemekte ağırlayarak teşekkürlerini sundu.

Bu içerik 18.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1003 kez okundu.