ÖĞRETİM ÜYELERİMİZDEN TRAKYA AĞIZLARI SÖZLÜĞÜ

Öğretim üyelerimizin hem Üniversitemiz hem de Trakya Bölgesi için önemli kaynak eser niteliğinde olabilecek  “Trakya Ağızları Sözlüğü” Üniversitemizin yayını olarak okuyucularıyla buluştu.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özden ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan ile Yrd. Doç. Dr. Fatma Sibel Bayraktar tarafından yazılan eser, 45.000 kelimeyi içine alan 2 cilt ve 1255 sayfalık hacimli bir sözlüktür. Hem Doğu Trakya’nın hem de içinde Bulgaristan ve Yunanistan sahasının içinde bulunduğu Batı Trakya sahasını içine alan sözlük önemli bir kaynak eser özelliği taşımaktadır.

YENİ YUNANİSTAN SELANİK ARISTOTLE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Selanik Aristotle Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Pericles A. Mitkas, akademisyen ve öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ariadni Stogiannidou, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başka..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDE “VİYOLONSEL & GİTAR DUO KONSERİ”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Viyolonsel&Gitar Duo” konseri düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Trakya Üniversitesi’nin davetlisi olarak geldiği Edirne’de, Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda bir konser etkinliği gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı &oum..