ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ SİLİVRİLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri 04 Nisan 2018 tarihinde ‘’Bilim Söyleşileri’’ kapsamında Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek popüler bilim konularında bir söyleşi gerçekleştirdi. Programa Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belgin Elipek ‘’Küresel İklim Değişikliği ve Suyun Önemi’’, Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiler Kartal ‘’Bitkilerin Renkli Dünyası’’, Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Güner ‘‘’Bilim Nedir?’’, Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Şen  ‘’Uzay ve Biz: Uluslararası Uzay İstasyonu’’ ve Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya ‘’Trakya’nın Önemli Kuş Alanları, Gala Gölü Milli Parkı, İğneada Longoz Milli Parkı’’ adlı sunumlarını gerçekleştirerek öğrencilerin sorularını yanıtladılar. 

Sunumların ardından düzenlenen programa ilişkin açıklamalarda bulunan Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu Müdürü Mustafa Elibol ‘’Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz geniş kapsamlı bir programla doğayı, canlıları ve evreni ilgilendiren konular hakkında yeni bilgiler edindik. Bilimsel söyleşi programımıza konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Belgin Elipek, Prof. Dr. Çiler Kartal, Doç. Dr. Utku Güner, Doç. Dr. Burhan Şen, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya’nın değerli sunumları ile öğrencilerimizi bilim dünyasına kazandırmak adına büyük bir adım attık. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Trakya Üniversitesi akademisyenlerine okulumuz adına teşekkürlerimi sunarım. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe başta olmak üzere ekibine ve konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.’’ dedi.

Programın tamamlanmasının ardından Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu Müdürü Mustafa Elibol tarafından akademisyenlerimize çiçek takdiminde bulunuldu. Ayrıca, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ebru çalışması Üniversitemiz Biyoloji Bölümüne hediye edildi.

Bu içerik 11.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1004 kez okundu.