Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Nevruz Bayramı” etkinliği 21 Mart 2018 tarihinde Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin ile Dekanlar, Müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üys. Ömer Aksoy gerçekleştirdiği konuşmada Nevruz’un hayvancılıkla uğraşan göçebe toplumlarda yılbaşı olarak kutlandığından ve değişen sosyokültürel yapıyla birlikte kültürel olarak önemli bir bayram niteliği kazandığından bahsetti. Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eden Nevruz Bayramı’nın bu yıl 4655 yılını kutladıklarını belirten Aksoy “Nevruz, Türklerin 12 Hayvanlı Takvim ve Celali Takviminde yılbaşı olarak kabul edilir. Anadolu’da Yörük Bayramı olarak kutlanan Nevruz, Türk Dünyası’nın tamamında geçmişten bu yana çeşitli kültürel etkinliklerle bayram olarak kutlanır.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk milletinin en zor zamanlarında bile küllerinden doğduğunu ve tarihte bir cihan imparatorluğu kurduklarını belirttiği konuşmasında “Nevruz, büyük Türk milletinin Ergenekon’dan çıkışını, yaşadığı zorlukların bitip yeni bir başlangıcını temsil eder. Kışın ardından gelen bahar gibi yeniden çiçek verdik. Son 200 yıl biraz hüzünlü olsak da Cumhuriyet ile birlikte ayağa kalkarak tekrar tarih sahnesinde yerimizi aldık. Bu Millet büyük işler başardı ve başarmaya devam edecektir.” dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakılarak üzerinden atlandı. Nevruz Bayramı etkinlikleri Üniversitemiz Balkan Müzik ve Gösteri Topluluğunun gösterisinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun başlattığı demir dövme töreni, yumurta tokuşturma etkinliği, Türkistan pilavı ve tatlı ikramı ile son buldu.

Bu içerik 21.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1341 kez okundu.