MÜZİK EĞİTİMİ ANA BİLİM DALIMIZDAN SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ VE SAĞLIK MÜZESİNDE KONSER

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Türk Müziği korosu tarafından düzenlenen “Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Konseri” 28 Nisan 2018 tarihinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde gerçekleştirildi. Konsere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuzcu, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Şerife Bilgi, akademisyenler ve öğrenciler ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Konser açılışında konuşan Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan Türk Müziğinin seçme parçalarından oluşan güzel bir dinletide yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Topluluğun icra edeceği musiki, aslında bizim geçmiş tarihimizle birebir örtüşen bir durum arz ediyor, bunu özellikle belirtmek isterim. Şöyle ki bu kubbenin altında, bu yapının içerisinde asırlarca dünyanın sıkıntılarından bunalan ve musiki ile dertlerine çare arayan insanlar şifa bulmaya çalışmışlardır. Öğrencilerimizden oluşan topluluğun hemen arkalarında yer alan temsili musikişinasları görüyorsunuz. Bu temsili topluluk, asırlar boyunca burada yer almış ve sanatla müziğe gönül vermiş sanatçılardan müteşekkildir. Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde burayı uzun uzadıya anlatır. Burada yapılan işler ve tedaviler ile bütün personeli gündelik işleri ile ifade edilir. Hanendelerden sazendelere kadar, kaç akçe maaş aldıklarına kadar her bilgiyi paylaşır Evliya Çelebi. Tarih içerisinde anlattığımız bu tefekkür ve tahayyülleri bugün bir bakıma canlı olarak yaşayacağız. Bu imkanı bizlere sunan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalımıza, bölüm başkanlarımıza ve tabii ki öğrencilerimize teşekkür ediyor ve keyifli dakikalar geçirmenizi diliyorum dedi.” dedi.

Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın konuşmalarından sonra başlayan konserde Şef. Öğr. Gör. Nurdan Özkorkut yönetiminde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri tarafından sırasıyla Muallim İsmail Hakkı Bey’den “Acemkürdi Saz Semai”, Müziği Refik Fersan’a ait “Rüzgar Uyumuş Aydalıyor”, Müziği İzzet Altınbaş’a ait “Bak Yine Geçti Bahar”, Anonim Rumeli Türküsü Trakya Karşılaması, Selanik-Drama-Kavala Türküsü “Atımı Beyledim Delikli Taşa”, yine Rumeli Türküsü “Tunca Boylarında Tozdan Dumandan”, Denizli Acıpayam yöresinden ve öğrencilerimizden Mısra Gürsel’in solistliğinde “Ağ Elime Mor Gınalar Yaktılar”, Muğla-Bodrum yöresinden “Çökertme”, Rumeli’den, öğrencilerimizden Zehra Koyucu solistliğinde “Çıkayım Gideyim Urumeline”, Seval Aydın’ın solistliğinde “Bülbülüm Altın Kafeste”, Trakya Türkülerinden Şemsiyemin Ucu Kare ve son olarak Rumeli Türkülerinden “Berber Ver Aynayı Bakayım” parçaları seslendirdirildi.

Konser sonrası Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım,  Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin tarafından Öğr. Gör. Nurdan Özkorkut ve üzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerine hediye takdiminde bulunuldu.

Konser, sanatseverler ve ziyaretçiler tarafından yoğun beğeni ve ilgi ile izlendi.

Bu içerik 30.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 612 kez okundu.