MİMARLIK FAKÜLTESİ AVLU VE YAKIN ÇEVRESİ PEYZAJ TASARIM PROJESİ “GEÇMİŞİ OKUMAK, GELECEĞİ DOKUMAK” ADLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülkemizde Peyzaj Mimarlığı Mesleğinin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından Trakya Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencileri, akademisyenleri ve meslekte deneyimli çağrılı konuşmacıların katılım ve katkıları ile oluşturulan Mimarlık Fakültesi Avlu ve Yakın Çevresi Peyzaj Tasarım Projesi “Geçmişi Okumak, Geleceği Dokumak” adlı Öğrenci Çalıştayı 14-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışına Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 13 öğrenci ve 4 öğretim üyesi,  Mimarlık Bölümü’nden 7 öğrenci ve 3 öğretim üyesi; Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 15 öğrenci ve öğretim elemanları ile Mimarlık Bölümü’nden 5 öğrenci ve 10 öğretim elemanının katılımı ile gerçekleştirildi. Her iki üniversitenin Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan 7 ayrı çalışma grubu, 3 gün süresince Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Maket Atölyesi’nde çalışmalarını sürdürdü ve 17 Nisan gece 24.00’te verilen sürenin dolması ile çalışmalarını durdurarak projelerini teslim etmek için hazır hale getirdi. 18 Nisan 2018 tarihinde projelerin değerlendirilmesi ve dereceye giren projelerin açıklanmasının ardından sergisinin açılışı gerçekleştirilerek katılımcılara katılım belgeleri ve ödülleri verildi.

Gerçekleştirilen bu çalıştay ile Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (Makedonya) Yerleşkesi iç avlusu ve dış bahçeleri için kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda; çevresine, tarihsel geçmişine ve mimarisine uygun peyzaj tasarım projesi geliştirmek, TS9111 ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’nın ilgili hükümlerine göre sürdürülebilir tasarım, engelsiz çevre tasarımı,  tarihi çevrede tasarım ve yeşil altyapı uygulamalarına yönelik tasarım yaklaşımlarını ortaya koymak,  tasarım sürecinde disiplinler ve kurumlar arası çalışma kültürünü geliştirmek ve çok sayıda araştırmacı ve çağrılı konuşmacının katılım sağlaması ile öğrencilerimiz için ileriye dönük bilgi birikimi, staj ve iş imkânı gibi önemli katkılar sağlanması amaçlandığı belirtildi.
Bu içerik 24.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 972 kez okundu.