KARADENİZ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’NDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE DAVET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, 8 Haziran 2018’de Karadeniz Üniversiteler Birliği Genel Sekretaryası görevini üstlenen Ovidus Üniversitesi’nin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eden Mamut ile Romanya Köstence’de görüştü.
Görüşmede, Prof. Dr. Eden Mamut “Bu yıl 20. defa, Yunanistan’da, Selanik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde toplanacak olan Karadeniz Üniversiteler Birliği, 12 ülkeden (Türkiye, Azerbaycan, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Yunanistan, Sırbistan, Rusya, Moldavya, Romanya ve Ukrayna) toplam 113 üniversitenin üye olduğu güçlü bir birlik olarak bir araya gelecek. Türkiye’den Trakya Üniversitesi’ni de bu birlik içinde görmekten mutlu olacağız.” diyerek, üniversitemizi 20. Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı’na davet etti. 
Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Balkan Üniversiteler Birliği ile Karadeniz Üniversiteler Birliği arasında protokol yapılarak ortak çalışmalar gerçekleştirilebileceğini belirtt. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ise Trakya Üniversitesi’nin Kalıcı Genel Sekreteryası olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’ne talebin çok yoğun olduğunu, 70 üniversiteden oluştuğunu ve birliğin üye sayısının iki yıl içinde yüzün üzerine çıkacağını, hem Balkan Üniversiteler Birliği hem de Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin, üye üniversiteleriyle çok güçlü birlikler olduğunu, bu iki birliğin bir araya gelmesinin güçlü bir sinerji yaratacağını ifade etti.
Bu içerik 12.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 590 kez okundu.