KARADENİZ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’NDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE DAVET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, 8 Haziran 2018’de Karadeniz Üniversiteler Birliği Genel Sekretaryası görevini üstlenen Ovidus Üniversitesi’nin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eden Mamut ile Romanya Köstence’de görüştü.
Görüşmede, Prof. Dr. Eden Mamut “Bu yıl 20. defa, Yunanistan’da, Selanik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde toplanacak olan Karadeniz Üniversiteler Birliği, 12 ülkeden (Türkiye, Azerbaycan, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Yunanistan, Sırbistan, Rusya, Moldavya, Romanya ve Ukrayna) toplam 113 üniversitenin üye olduğu güçlü bir birlik olarak bir araya gelecek. Türkiye’den Trakya Üniversitesi’ni de bu birlik içinde görmekten mutlu olacağız.” diyerek, üniversitemizi 20. Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı’na davet etti.
Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Balkan Üniversiteler Birliği ile Karadeniz Üniversiteler Birliği arasında protokol yapılarak ortak çalışmalar gerçekleştirilebileceğini belirtt. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ise Trakya Üniversitesi’nin Kalıcı Genel Sekreteryası olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’ne talebin çok yoğun olduğunu, 70 üniversiteden oluştuğunu ve birliğin üye sayısının iki yıl içinde yüzün üzerine çıkacağını, hem Balkan Üniversiteler Birliği hem de Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin, üye üniversiteleriyle çok güçlü birlikler olduğunu, bu iki birliğin bir araya gelmesinin güçlü bir sinerji yaratacağını ifade etti.
Bu içerik 12 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 343 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..