İŞKODRA'DAN EDİRNE'YE AKADEMİK KÖPRÜ

Arnavutluk Shkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi’nde eğitim gören ve seçmeli ders olarak Türkçe’yi öğrenen 21 öğrenci, 28 Mayıs-2 Haziran 2018 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitemiz ve İşkodra Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen gezide, öğrencilerin yanı sıra Shkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi’nde görevli altı akademisyen de yer aldı.

Shkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Turizm, İşletme ve Maliye Bölümleri akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan grup, ilk olarak Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek yetkililerden Trakya Üniversitesi, uluslararası öğrenci programları, Trakya Üniversitesi’ndeki uluslararası öğrenci sayısı ve Trakya Üniversitesi’nin Balkanlara yönelik izlediği tutum hakkında bilgi aldı. Ardından, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi içerisinde yer alan eğitim alanlarıyla fakülteler ziyaret edilerek öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunuldu. Ziyaretin ikinci günü, kentin kültür turizmine ayrılarak, öğrenciler ve akademisyenlerden oluşan grup tarafından Üniversitemiz Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak nitelendirdiği Selimiye Camii, tarihi Edirne Arasta Çarşısı ve Bedesten ile çok sayıda tarihi yapı ziyaret edildi. Ziyaretin üçüncü gününde İstanbul’a bir seyahat gerçekleştiren grup, yolculuğun ertesi gününde Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne ziyaret gerçekleştirerek bölümler, ders programları ve uluslararası öğrenci değişimleri hakkında bilgi sahibi olma ve akademik çalışanlarla tanışma fırsatı buldu.

Grup, ziyaretlerinin son gününde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Sorumlusu Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz ve Edebiyat Fakültesi Öğr. Gör. Rijete Simitçiu da yer aldı. Trakya Üniversitesi’ndeki sıcak ve samimi ortamla kendilerine gösterilen ilgi ve yakınlıktan memnun olan İşkodralı öğrenci ve akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ziyaret sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında, Shkodra Luigi Gurakuqi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerini üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet ve mutluluk duyduğunu belirterek “Biz her anlamda kardeşiz, akrabayız… Hem Allah katında kardeşiz hem de bir kan bağımız var. Dedelerimiz, Çanakkale ve daha pek çok savaşta düşmanla omuz omuza çarpışarak kan kardeşi olmuş. Bu nedenle aramızda çok güçlü, kökü çok eskilere dayanan bağlar olduğuna inanıyorum. Balkanlar’dan geldiğinizi belirttiğinizde, Edirne’nin ve üniversitemizin tüm kapıları sizlere sonuna kadar açık olacaktır. İki üniversite arasındaki iletişimin artmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. İilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Üniversitenizi, Trakya Üniversitesi’nden ayrı görmüyoruz. Shkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi’nin değerli Rektörü’ne selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Sizleri en yakın zamanda tekrar Edirne’de, üniversitemizde görmekten mutluluk duyacağız.” dedi. Rektörümüz ayrıca, kendisini ziyaret eden öğrencilerin ailelerine selamlarını ileterek şimdiden Ramazan Bayramlarını kutladı.
Bu içerik 06.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1662 kez okundu.