İMMÜNOLOJİ OKULU KAPILARINI AÇTI

Üniversitemiz ve Türk İmmünoloji Derneği iş birliğinde düzenlenen Türk İmmünoloji Derneği XII. Bölgesel Sempozyumu İmmünoloji Okulu 26 Ekim 2017 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde kapılarını açtı. İmmünolojideki genel kavramların anlatıldığı programa Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz ile dernek yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz konuşmasında “29 Nisan Dünya İmmünoloji Günü, 2005’ten beri Avrupa İmmünoloji Dernekler Birliği’nin, immünoloji ile ilgili farkındalık yaratmak için ilan ettiği bir gün. Biz de dernek olarak her iki yılda bir ulusal immünoloji kongreleri düzenliyor, bugünü farkındalığa ayırarak kutluyor ve çeşitli bilimsel aktivitelerde bulunuyoruz. Yılda iki veya üç kez ‘Turkish Journal of Immunology’ dergisini çıkarıyoruz. Bu yıl on ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bölgesel İmmünoloji Kongresini ‘İmmünoloji Okulu’ olarak tanımladık. Bu sempozyumun ardından bir panel düzenleyeceğiz. Böylece bu etkinliği bir okul haline getirmiş olacağız.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, “Yaşam başladığından beri en ilkel canlılardan günümüzdeki en üst canlıların yaşamlarına kadar canlılar arasında ilişkiler vardır. Bu ilişkiler yarışma, çatışma ve birlikte bir yaşam üzerine kurgulandı. İmmünoloji, bütün bu ilişkileri inceleyen son derece ilgi çekici bilim dalıdır. İmmünolojinin bilimsel değer kazanması Edward Jenner ile başlar. Louis Pasteur, Robert Koch, Elie Metchnikoff ve Paul Ehrlich gibi bilim adamlarının da katkılarını unutmamak gerekir. Herkesin çok yararlanacağı güçlü bir sempozyumun gerçekleşeceğine inanıyorum.” dedi. 
Bu içerik 26.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 855 kez okundu.