İMMÜNOLOJİ OKULU KAPILARINI AÇTI

Üniversitemiz ve Türk İmmünoloji Derneği iş birliğinde düzenlenen Türk İmmünoloji Derneği XII. Bölgesel Sempozyumu İmmünoloji Okulu 26 Ekim 2017 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde kapılarını açtı. İmmünolojideki genel kavramların anlatıldığı programa Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz ile dernek yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz konuşmasında “29 Nisan Dünya İmmünoloji Günü, 2005’ten beri Avrupa İmmünoloji Dernekler Birliği’nin, immünoloji ile ilgili farkındalık yaratmak için ilan ettiği bir gün. Biz de dernek olarak her iki yılda bir ulusal immünoloji kongreleri düzenliyor, bugünü farkındalığa ayırarak kutluyor ve çeşitli bilimsel aktivitelerde bulunuyoruz. Yılda iki veya üç kez ‘Turkish Journal of Immunology’ dergisini çıkarıyoruz. Bu yıl on ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bölgesel İmmünoloji Kongresini ‘İmmünoloji Okulu’ olarak tanımladık. Bu sempozyumun ardından bir panel düzenleyeceğiz. Böylece bu etkinliği bir okul haline getirmiş olacağız.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, “Yaşam başladığından beri en ilkel canlılardan günümüzdeki en üst canlıların yaşamlarına kadar canlılar arasında ilişkiler vardır. Bu ilişkiler yarışma, çatışma ve birlikte bir yaşam üzerine kurgulandı. İmmünoloji, bütün bu ilişkileri inceleyen son derece ilgi çekici bilim dalıdır. İmmünolojinin bilimsel değer kazanması Edward Jenner ile başlar. Louis Pasteur, Robert Koch, Elie Metchnikoff ve Paul Ehrlich gibi bilim adamlarının da katkılarını unutmamak gerekir. Herkesin çok yararlanacağı güçlü bir sempozyumun gerçekleşeceğine inanıyorum.” dedi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..