HASKOVO VE EDİRNE – KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen "Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projenin üçüncü toplantısı 30 Kasım - 01 Aralık 2017 tarihinde Haskovo’da gerçekleştirildi.

Toplantı proje lider partneri olan Haskovo Bölgesel Kütüphanesi toplantı salonunda Bulgaristan ve Türkiye heyetinin katılımı ile tamamlandı. Toplantıya Türkiye partneri olarak Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli ve proje teknik asistanı Uzm. Burcu Ören Özer, Uzm. Serdar Özer ve Bulgaristan proje ekibi ile Haskovo Kütüphanesi yetkilileri katılım sağladı.

Toplantıda projenin 3. çeyreğinde gerçekleştirilen faaliyetler ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak etkinlikler üzerinde çalışmalar yapıldı. Projede Edirne ve Haskovo bölgelerinin turistik, kültürel ve tarihi envanteri dijital ortama aktarılacak, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturulacak, böylelikle kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirilmesi sağlanacaktır. Proje 21 Mart 2017 tarihinde başlamış olup, 15 ay süre ile devam edecektir.
Bu içerik 08 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 305 kez okundu.