GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE ULUSLARARASI MİKROKOSMOS 2018 BASKIRESİM SERGİSİ AÇILDI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Mikrokosmos” temalı Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı Koleksiyon Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2018 tarafından seçilen “Hakikat” adlı eserinin de yer aldığı ve Amerika, Avusturalya, Portekiz, Finlandiya, Meksika ve Rusya gibi 13 farklı ülkelerden 40 sanatçının baskıresimlerden oluşan Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı Koleksiyon Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesinde açıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Uluslararası Baskıresim Değişim Programının (IPEP INDIA) bu seneki teması olan "Mikrokozmos" kavramı üzerinde durarak baskı resim teknikleri aracılığıyla dünya üzerindeki küresel, sosyo-politik kavramların altının çizilmesinin amaçlandığını belirtti. Programın bu yıl ki hedeflerine de değinen Prof. Tüzün, sanatçılardan, baskıresim tekniklerinin özgün formatından yararlanarak geleneksel mikro ve makro tanımlarının ötesine bakılmasının, bu sayede de yeni anlamlar ve çalışmalar yaratılmasının beklendiğinin altını çizdi.

Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 16 Mayıs 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 153 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, EDİRNE LİSESİ İLE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mezun olduğu Edirne Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Edirne Lisesi’nin başlattığı, “İlham Veren Sohbetler” etkinlikleri kapsamında Edirne Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gerçekleştirdiği söyleşide hayatından kesitler sunarken öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı. Lisenin konferan..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDEN RAMAZANDA ORUÇ VE SAĞLIKLI BESLENME TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, Ramazan ayında doğru beslenme konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda, Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, Ramazan ayında sağlıklı beslenme ile kronik bir hastalığı olan kişilerin dikkat etmesi gereken ..