GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE ULUSLARARASI MİKROKOSMOS 2018 BASKIRESİM SERGİSİ AÇILDI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Mikrokosmos” temalı Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı Koleksiyon Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2018 tarafından seçilen “Hakikat” adlı eserinin de yer aldığı ve Amerika, Avusturalya, Portekiz, Finlandiya, Meksika ve Rusya gibi 13 farklı ülkelerden 40 sanatçının baskıresimlerden oluşan Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı Koleksiyon Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesinde açıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Uluslararası Baskıresim Değişim Programının (IPEP INDIA) bu seneki teması olan "Mikrokozmos" kavramı üzerinde durarak baskı resim teknikleri aracılığıyla dünya üzerindeki küresel, sosyo-politik kavramların altının çizilmesinin amaçlandığını belirtti. Programın bu yıl ki hedeflerine de değinen Prof. Tüzün, sanatçılardan, baskıresim tekniklerinin özgün formatından yararlanarak geleneksel mikro ve makro tanımlarının ötesine bakılmasının, bu sayede de yeni anlamlar ve çalışmalar yaratılmasının beklendiğinin altını çizdi.

Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 16 Mayıs 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 187 kez okundu.

AİLE BOYU TRAKYA ÜNİVERSİTELİ

2019 yılında, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Kayra Çağ Canarslan, aynı üniversitede eğitim gören anne ve babasıyla okul arkadaşı oldu. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Kayra Çağ Canarslan’ın annesi Trakya Üniversitesi Eğit..

EMEKLİ HEKİM İNAYET DİKİM KORKUT, 67 YAŞINDA ÖĞRENCİ OLARAK TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

42 yıl sonra 2019 yılında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli olan İnayet Dikim Korkut, aynı yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na yerleşti. Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sın..