GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE'DE ÜNİVERSİTEMİZİN TANITIMI YAPILDI

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler’den oluşan heyetimiz, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Eğitim Danışmanı Koray Hasan ile 24 Ocak 2018 tarihinde, Gümülcine ve İskeçe Türk Birliği Eğitim Danışmanı Cemali Tahir ile  25 Ocak 2018 tarihinde bir araya gelerek İskeçe’de yaşayan soydaşlarımıza Trakya Üniversitesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Öğrenci kontenjanları, öğrenci harçları, yapımına başlanacak olan yeni yurtlar ve bu yurtlarda uluslararası öğrencilerimize ayrılacak olan geniş kontenjanlar, üniversitemizin ihtiyacı olan öğrencilere verdiği burslar ve 2018-2019 yılı kayıtları ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı tanıtım etkinlikleri öğrenci ve velilerden çok yoğun ilgi gördü.

Heyetimiz tarafından Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu’na, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’e ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necdet Ahmet’e ziyaretler gerçekleştirildi. Ayrıca Gümülcine’deki Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ile de görüşüldü. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Av. Ercan Ahmet ve yönetim kurulu ile Türkiye mezunlarının başarıları, iş bulma durumları, bölüm ve meslek seçimleri ile Trakya Üniversitesi mezunu öğrencilerin durumu hakkında durum değerlendirmeleri yapıldı.

İskeçe’ye geçen heyetimiz sunumdan sonra İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'yi ziyaret ederek Trakya Üniversitesine gelen Batı Trakyalı öğrencilerin durumu hakkında görüştü. Trakya Üniversitesinin Balkanlara ve Batı Trakya’ya eğitim alanında verdiği desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek bu konuda başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Bu içerik 05 Şubat 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 598 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..