EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYEMİZDEN BÜYÜK HİZMET

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda önemli görevlen üstlenmiş, Üniversitemize 25 yılını adamış Üniversitemiz efsanelerinden Prof. Dr. Gültaç Özbay 30 Mayıs 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de bulundu.

Prof. Dr. Gültaç Özbay emekli olduktan sonra yazdığı, Üniversitemiz Yayınları tarafından çıkarılan ve tüm gelirleri Üniversitemiz vakfına bağışladığı üç ciltten oluşan “Erişkinlerde Kalp Hastalıkları” adlı eserini imzalayarak Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hediye etti.

Rektörümüz “Hocamız bizim gibi nice öğrenciler yetiştirmesinin yanı sıra tıp bilime önemli katkılar da verdi, vermeye de devam ediyor. Emekli olmasına rağmen üç ciltten oluşan ve ciddi bir bilimsel birikime dayanan bu eseri yazdı. Bu eserin değeri muhakkak çok büyük. Fakat bu eseri daha da değerli kılan husus tüm gelirinin ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs olarak verilmesi amacıyla Trakya Üniversitesi Vakfı’na bağışlanıyor olması. Üniversitemize verdiği ve vermekte olduğu tüm değerli katkılarından ötürü Prof. Dr. Gültaç Özbay Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..