DR. ÖĞR. ÜYS. BEKİR YÜKSEL HOŞ KOSOVA’DA SEMPOZYUMA KATILDI

Kosova'nın bağımsızlık mücadelesini başlatan UÇK (Arnavut Kurtuluş Ordusu) kurucusu Adem Yaşari ile hürriyet mücadelesini başlatan ve tüm bireyleriyle şehit edilen Yaşari ailesi adına “Yaşariler ve Kosova'nın Kurtuluş Mücadelesi Uluslararası Sempozyumu” (Konferenca Nderkombetare Jasharajt dhe Lufta Çilirimtare e Kosoves) adıyla 6-7 Mart 2018 tarihlerinde Kosova Priştina Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü Dr. Öğr. Üys. Bekir Yüksel Hoş bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üys. Bekir Yüksel Hoş, "Faktorët dinamike ne rrugën e pavarësisë se Kosovës" (Dynamic factors on the path for the Independence of Kosova) adlı çalışmasıyla katıldığı konferansta Arnavutça ve İngilizce olmak üzere iki dilde sunum gerçekleştirdi. Söz konusu sunumda Kosova'nın bağımsızlığına etki eden fiziki ve beşeri faktörlerin yanı sıra bunların neticesi olarak ortaya çıkan bir mücadele ile bu mücadelenin sonucu olarak geleceğe yönelik projeksiyonlar değerlendirilmiş olup sürdürülebilir barışın ve bölgede istikrarın önemine vurgu yapıldı.
Bu içerik 12.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1066 kez okundu.